Zodra we het woord Tony’s horen, heb je onze aandacht. En als we dan één favoriet mogen kiezen, dan is het de reep met karamel zeezout wel. We kunnen wel zeggen dat we een beetje verslaafd zijn aan alles waar karamel zeezout in zit. En van deze taart worden we helemaal gelukkig. Want HALLO, taart + Tony’s chocolonely karamel zeezout is toch het lekkerste wat je kunt bedenken? You’re welcome.

tony's-chocolonely-karamel-zeezout-taart-femfem

Foto via a dash of ginger

Tony’s Chocolonely karamel zeezout taart

Yes please, wij sprinten alvast naar de supermarkt om alle ingrediënten te halen, want we kunnen niet meer wachten om deze taart uit te proberen. Lekkerder krijg je ze niet. Misschien wel een caloriebom, maar hé, ze hebben niet voor niets cheatday uitgevonden toch?

Dit heb je nodig:

  • 400 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 2 repen Tony’s Chocolonely melk karamel zeezout
  • 250 gram volkoren biscuitjes
  • 75 gram roomboter
  • 3 el suiker
  • handje karamel popcorn
  • 1 zakje Johnny Doodle salted caramel fudge
  • karameltopping

Zo maak je hem:

Neem een springvorm met een doorsnede van 20 centimeter en bekleed deze met bakpapier. Smelt de roomboter in een pannetje, verkruimel de volkorenbiscuitjes en roer dit door elkaar. Bedek de bodem van de springvorm met dit koekjesmengsel en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Vervolgens doe je 1 reep Tony’s van 180 gram in een kommetje en verwarm je een pannetje met water. Hier zet je het kommetje op en zo laat je de chocolade smelten. Roer het regelmatig goed door. Wanneer de chocolade helemaal is gesmolten, haal je de kom van het pannetje af. Ondertussen doe je de monchou en 1 eetlepel suiker in een kom. Mix dit met een staafmixer door elkaar tot een egale massa ontstaat. In een andere kom klop je de slagroom en 1 eetlepel suiker stijf. Vervolgens voeg je deze twee bij elkaar, en mix je het nog even goed door. Roer vervolgens de gesmolten chocolade door het slagroom-monchou mengsel en schep het in de springvorm. Laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Wanneer de 3 uur (het liefst langer) om zijn, kun je de taart gaan versieren. Hiervoor breek je de andere chocoladereep in stukjes en verdeel je dit over de taart (zoveel je wilt). Doe hetzelfde met de karamelpopcorn en de salted caramel fudge. Maakt de taart af door mooie strepen met de karameltopping te maken, van boven naar beneden. Geniet van je cheatday!

Nog meer zin in taart? Deze gin tonic cheesecake is hemels lekker.