Neem de meest romige New York style cheesecake, snijd hem in heel veel puntjes, dip hem in chocolade en versier hem met jouw favoriete smaken en toppings. O, en doe je cheesecake op een stokje! Ja je hoort het goed: cheesecake op een stokje. In Toronto is dit dé snack tijdens de herfstfestivals, gemaakt door Heirloom Toronto en wij snappen wel waarom. Gelukkig hebben we een recept gevonden om dit na te maken.

cheesecake-stokje-femfem cheescakestick cheessscake

Wat heb je nodig?

  • 1 cheesecake (liefst zo romig mogelijk)
  • 250 gram chocolade
  • 2 eetlepels kokosolie
  • topping(s) naar keuze

Zo maak je het:

  1. Allereerst heb je natuurlijk een cheesecake nodig, deze kun je gemakkelijk in de winkel kopen of zelf maken.
  2. Snijd de cheesecake in driehoeken en stop de stokjes in de punten.
  3. Leg alle puntjes op een bord en zet ze voor 20 minuten in de vriezer.
  4. Ondertussen kun jij een pan met kokend water opzetten zodat je de chocolade au bain-marie kunt smelten. Als dit gesmolten is kun je de kokosolie toevoegen.
  5. Haal de chocolade/kokos van het vuur en laat het afkoelen.
  6. Dip ieder stukje cheesecake in de chocolade en bedek het met jouw favoriete toppings.

Vind jij dit recept ook heerlijk, maar wil je de volgende keer iets gezonder? Dit recept voor gezonde chocoladetaart is hemels lekker.