Dankzij de American Heart Association heb je een goede reden om snel een reep chocola te halen. Dankzij nieuw onderzoek is namelijk bekend geworden dat het gezond is om het elke dag te eten.

chocolade onderzoek FEM FEM

Vaker chocolade eten

Onderzoekers hebben een link gevonden tussen dagelijkse consumptie van chocolade en de gezondheid van jouw hart volgens recente vindingen van de Epidemiology/Lifestyle Scientific Sessions van de American Heart Association. Er werd gekeken naar een studie waar leefgewoontes van 1,100 mensen tussen de 18 en 69 voor twee jaar waren gevolgd om te kijken of elke dag chocolade eten gecorreleerd was met een lagere insulineresistentie – een indicator voor een risico op hart-en vaatziekten.

De vindingen

Chocoladeliefhebbers zijn vaker lichamelijk actiever en hebben minder vaak chronische gezondheidsproblemen dan mensen die minder vaak tot nooit chocolade eten, volgens het onderzoek. Dit onderzoek is overigens het meest recente bewijsstuk dat chocolade onderdeel is van een gezond diet. Ook is er ooit een onderzoek geplaatst in Appetite waarbij ze konden concluderen dat het eten van chocolade ervoor zorgde dat je geheugen beter werkt én je hebt betere cognitieve vaardigheden.

Kortom, kennen jullie de Engelse uitdrukking ‘an apple a day keeps the doctor away‘? Zullen we die apple toch maar veranderen naar chocolate?

Lees ook over de chocoladeparadijs wat onlangs is geopend in Antwerpen.