Ruiken, voelen, zien, horen en proeven. De Belgische stad Antwerpen is een attractie rijker én wat voor een! Eentje die naar verwachting veel bezoekers zal trekken: een chocoladehemel.

chocola

Chocoladeparadijs

De nieuwe attractie is officieel een museum, maar vooral een plek waar je van alles meemaakt. Het heeft de internationaal begrijpelijke naam Chocolate Nation gekregen. Het is voor toeristen handig gelegen tegenover het Centraal Station van Antwerpen. Het museum heeft een oppervlakte van 4000 vierkante meter en is volgens het bedrijf erachter de grootste chocoladebeleving ter wereld.

In Antwerpen begint de reis in een jungle, maar bezoekers belanden ook in de Antwerpse haven, waar de cacao het land binnenkomt. Verder is er een grote ‘fantasiemachine’ die laat zien hoe Belgische chocolade zo beroemd is geworden dat Chinese, Japanse en Amerikaanse toeristen steden als Brugge en Gent zo graag bezoeken.

Toch is het de bedoeling dat de bezoekers veel proeven. In Chocolate Nation zullen chocolatiers namelijk elke dag laten zien hoe zij hun werk doen en kunnen bezoekers zelf ook tijdens workshops aan de slag met chocolade.

Chocolate Nation is alle dagen geopend van 10:30 tot 21.00 uur. De tours zijn inclusief audiogids en verschillende chocoladegustaties, waarvan de laatste tour om 19:30 uur start. Kinderen van 0-3 jaar en senioren (+67)  zijn gratis. Normale tickets zijn van 11,50 euro tot 16,50.

Close-up view of a batch of chocolate brownies

Lees ook: van het eten van chocolade leef je langer