Wanneer je rustig door de supermarkt loopt in de decembermaand vind je de meest bizarre dingen in het assortiment. Ook supermarkten pakken uit met de meest lekkere en bijzondere snacks en gerechten. Ook de Albert Heijn kan er van. Deze chocoladebolletjes van Albert Heijn is de (vinden wij) meest geslaagde AH Excellent snack van dit jaar.

Wat zijn de chocoladebolletjes van Albert Heijn?

We snappen dat je je maar lastig een voorstelling kunt maken van dit product, maar eigenlijk doet het ons maar aan een ding denken: bitterballen! Plat gezegd zijn dit gewoon dé bitterballen voor zoetekauwen. Dat betekent dat zij ook ein-de-lijk kunnen geniet van zo’n rond balletje vol geluk.

De ballen hebben een krokant laagje en zijn van binnen helemaal gevuld met chocolade. Je maakt ze officieel in de Airfryer, waardoor de chocolade lekker smelt. Je kunt ze dus ergens een beetje vergelijken met de welbekende lavacakes. Toch geeft het krokante laagje om deze balletjes net een andere touch aan deze snack. Hierdoor onderscheiden de balletjes zich toch van andere wel bekende snacks met gesmolten chocola.

Chocobolletjes vol potentie

Officieel maak je ze dus alleen in de Airfryer. Heb je nou geen Airfryer? Niet getreurd. Als we verschillende mensen mogen geloven kunnen ze ook gewoon prima in de oven gemaakt worden. Er zijn meerdere lovende reacties die bevestigen dat ze ook nog héérlijk smaken als je ze op die manier opwarmt. Wel kan het zijn dat ze hun ronde vorm een beetje verliezen, maar als dat alles is? Dan hebben we het daar natuurlijk gewoon voor over.

Je kunt ze natuurlijk heerlijk oppeuzelen terwijl je alle bestaande kerstfilms uit 2021 achter elkaar kijkt. Zorg er dan voor dat je er genoeg in huis haalt! In een emmertje zitten namelijk maar 12 balletjes. Voor je het weet zijn ze op! Je kunt er natuurlijk ook mee aan de haal gaan in de keuken. Waarschijnlijk kun je er ook perfecte creaties mee maken voor tijdens het dessert bij het kerstdiner. Hoe dan ook zijn deze chocoladeballetjes van de Albert Heijn een echte aanrader en moet je snel zijn om ze nog te kunnen bemachtigen. Het zou ons niets verbazen als ze na de feestdagen weer net zo snel verdwijnen als dat ze kwamen.

Lees ook: Met de choco bomb van de HEMA maak jij de lekkerste warme chocolademelk