Voor ons betekent de winter eigenlijk maar een ding: warme chocolademelk. In de zomer slaan we deze het liefst over, maar in de winter gaat dit drankje er iedere dag wel in. We worden er nou eenmaal gelukkig van. Met een grote toef slagroom natuurlijk. Je kunt natuurlijk voor de makkelijke weg gaan en een pak chocolademelk in de supermarkt halen. Toch kan het eigenlijk veel lekkerder. De HEMA helpt ons een handje met een speciale choco bomb.

choco bomb
Pinterest

De choco bomb

Een wat? Ja, een choco bomb. De naam zegt het eigenlijk al. Het is precies zo als een soort chocolade bom. Alles behalve gezond, maar heel lekker. Het is eigenlijk een soort rondje van chocolade met daarin kleine stukjes marshmallow. Hoewel warme chocolademelk vaak ook met pure chocolade wordt gemaakt, is dat hier niet het geval. Deze bom is eigenlijk helemaal van melkchocolade met hier en daar een streepje witte chocolade. Dat moet dus eigenlijk wel een goede chocolademelk opleveren.

Hoe werkt het?

Maar hoe tover je deze chocoladebom nou om in een lekkere aangename warme chocolademelk? Dat werkt eigenlijk simpeler dan je denkt. Je warmt een beetje melk op in een pannetje, doet vervolgens de chocoladebom in een grote mok en giet daar dan de warme melk bij. Je zal zien dat de bom vanzelf gaat smelten. Je kunt hem nog een handje helpen door een beetje te roeren aan het einde. Zo mix je alle chocolade en melk door elkaar.

choco bomb

Als klapper op de vuurpijl bevindt zich dus ook nog een kleine verrassing in deze chocoladebom. Zodra de buitenkant smelt, komen er namelijk kleine stukjes gekleurde marshmallows uit. Iets wat natuurlijk eigenlijk niet kan ontbreken bij een goede mok warme chocolademelk. Vergeet er dan ook niet nog een grote toef slagroom op te spuiten, zodat je verwenmomentje echt compleet is.

Wanneer drink je dit?

Het is natuurlijk alles behalve gezond, maar wel ontzettend lekker. Op zich is een goede warme chocolademelk op allerlei koude middagen ideaal, maar met kerst is dit natuurlijk ook erg leuk. Haal hem dus snel in huis voor je hele familie, zodat je de show steelt tijdens de koude kerstdagen. Nog niet overtuigd? Warme chocolademelk heeft ook nog eens veel gezondheidsvoordelen.

Lees ook: Bewezen: na het sporten kun je het beste chocolademelk drinken