Eindelijk mogen we zonder schuldgevoel toegeven dat we eitwitshakes ontzettend goor vinden. Die muffige smaak en dan nog die klontjes als je niet goed schudt. Yikes! Nu hebben we een alternatief gevonden om te drinken na het sporten wat beter werkt én ook nog eens lekkerder is. Wij vertellen je wat je moet drinken na het sporten!

Wat moet je drinken na het sporten?

Je gaat heel blij zijn met dit nieuws want je kunt dus het beste chocolademelk drinken na het sporten (ja, echt)! Een studie van de Shahid Sadoughi University in Yazd, Iran onderzocht de effecten van chocolademelk na het sporten. Er werd naar 12 bestaande studies gekeken waarin 150 deelnemers chocomel dronken na een work-out als hardlopen of fietsen. Hierna werd de melkzuurspiegel, hartslag en vermoeidheid van de sporters gemeten.

chocolademelk na het sporten
Instagram Moeke Mooren

Chocolademelk drinken na het sporten

Wat was de uitkomt van het onderzoek? Degene die na een intensieve training chocolademelk dronken, bleken 6 minuten langer te kunnen sporten dan wanneer ze dit niet deden. Daarnaast was er een positief effect op de melkzuurspiegel en de hartslag aangetoond. Win-win!

In eerste instantie lijkt dit nieuws misschien wat vreemd, maar het is eigenlijk heel eenvoudig verklaarbaar! Chocolademelk bevat namelijk koolhydraten, eiwitten, vetten én water. Dit zijn allemaal belangrijke voedingsstoffen die je helpen te herstellen na het sporten.

De lekkerste chocolademelk

Nu kunnen we eindelijk zonder schuldgevoel genieten van een lekkere grote kop chocolademelk (wel eerst even sporten natuurlijk). Je kunt natuurlijk een pak in de supermarkt kopen maar je kunt hiervoor ook de deur uit. Op deze plekken haal je de lekkerste chocolademelk in Amsterdam. Sommige plekjes zijn zelfs geschikt voor vegans! Ga in dit geval wel voor sojamelk ipv haver- of amandelmelk. Daar zitten namelijk de meeste eiwitten in!

Lees ook: Bewezen: een glas rode wijn staat gelijk aan een uur lang sporten