We zitten inmiddels alweer in december en dat betekent dat het bijna kerst is! Wij zijn al helemaal in de mood en kunnen niet wachten tot het zover is. Ben jij nog op zoek naar een lekker drankje dat je mee kan nemen naar een Christmas party? Dan is deze Cranberry Margarita perfect!

Cranberry Margarita

De feestdagen staan alweer om de hoek en wij zijn volop aan het voorbereiden. Denk aan hapjes voorbereiden, uitjes plannen en visite uitnodigen. Ook drankjes zijn natuurlijk onmisbaar in de planning. Hét drankje dat bovenaan ons lijstje staat dit jaar, is toch echt de Cranberry Margarita! Het is een heerlijke cocktail op basis van tequila. Houd je nou niet van tequila? No worries, de sterke smaak van cranberry maskeert de tequilasmaak. Dit is hoe je de heerlijke cocktail maakt:

Ingrediënten

Dit zijn de benodigdheden die je in huis moet halen om de Cranberry Margarita te maken:

  • 45 ml tequila
  • 25 ml cointreau
  • Eén limoen
  • 60 ml cranberrysap
  • IJsklontjes

Bereidingswijze

Het maken van de Cranberry Margarita is fool proof, en erg makkelijk. Begin door de tequila, cointreau, 22 ml limoensap en de cranberrysap in een cocktailshaker te mixen. Schud het hard door elkaar zodat alles goed gemixt wordt. Versier nu een glas door een klein beetje limoensap langs de randen te smeren en daar suiker of zout, whatever you prefer, overheen te strooien. Stop een aantal ijsklontjes in je glas en giet je cocktailmengsel uit de shaker er overheen.

Tip: wil je je cocktail nou net wat meer spice geven? Maak je ijsklontjes dan zelf en stop er een aantal cranberry’s in voordat je ze in de vriezer stopt. Dit detail maakt je cocktail nét wat mooier. Garneer je drankje door er een limoenschijfje in te stoppen, et voilà, je hebt een overheerlijke cocktail!

@thespritzeffect HOLIDAY DRINKS are HERE & were kicking things off with a cranberry marg 🎄🫶🏼 #thespritzeffect #margarita #christmascountdown #holidayrecipe #holidaydrinks #christmascocktails #cranberryjuice ♬ rockin around the christmas tree – 🎅🏻