Wil jij naar een echt paradijs op aarde? Zo’n plek die zo mooi is dat het bijna nep lijkt? Dat kan en deze plek is zelfs dichterbij dan je denkt. Italië mag zich namelijk prijzen met deze UNESCO werelderfgoed locatie, Cinque Terre. De naam alleen al klinkt als een sprookje en in werkelijkheid is het nog honderd keer zo mooi en sprookjesachtig. Kijk zelf maar.

cinque-terre-italite FEMFEM

Dichterbij dan je denkt

Cinque Terre ligt op zo’n kleine twee uur afstand van ons koude kikkerlandje. Stap dus nu nog in het vliegtuig naar Italië en geniet van al het moois wat deze plek te beiden heeft. Je kunt ervoor kiezen om te vliegen naar Pisa of Genua en vanaf hier de trein te pakken naar het paradijs. Cinque Terre kent 5 kleine dorpjes die op zo’n 20 kilometer van elkaar liggen, de een nog mooier dan de ander. Het dorpje Monterossa al Marre heeft een strand, Vernazza kent iedereen van de ansichtkaarten en Riomaggoirne is de hoofdstad, dus altijd erg druk. Daarentegen is Corniglia wat rustiger, maar juist heel fijn en je kunt hier genieten van een prachtig uitzicht over de wijngaarden. Naar Manarola kom je als je de romantiek wilt vinden, het is hier onwijs mooi en liefdevol.

Leef als een local

5 pittoreske dorpjes, 1 nationaal park, zon, een azuurblauwe zee, wijn en pizza, dat klinkt al goed toch? Een echte plek om te leven zoals de locals dat doen, op de Italiaanse manier. Vroeger was deze plek namelijk nog erg onbekend, iedereen kende de plaatjes, maar waar het lag wist niemand. Helaas zijn de mensen hier nu wel achtergekomen, wat ervoor zorgde dat het een enorme toeristische trekpleister werd. Hier hebben ze een oplossing voor bedacht. Alle wegen die naar Cinque Terre leiden zijn namelijk voorzien van apparatuur die het aantal tickets van toeristen telt. Is het maximum bereikt? Helaas, dan sluiten de wegen. Het is op deze prachtige locatie dus nooit meer té toeristisch en dat zal het ook niet worden. Je hoeft niet bang te zijn dat je voor de ‘ingang’ staat en je wordt geweigerd, zoals in een club. Nee, Cinque Terre werkt aan een applicatie waarmee je kunt kijken hoe druk het is in de dorpjes.

Er is altijd wat te doen

Voor een echte relax- en strand vakantie moet je hier niet zijn. Zie Cinque Terre als een stedentrip, eentje die natuurlijk wel net iets specialer is dan je andere tripjes. Er is namelijk wel een strand te vinden in één van de dorpjes, maar 14 dagen zon, zee en strand is niet voor dit UNESCO plekje weggelegd. Toch hoef je niet bang te zijn dat je je gaat vervelen tijdens je trip, er is van alles te doen. Zo kun je urenlang slenteren door de dorpjes en op de de hoek van iedere straat ontdek je weer iets anders. Dit unieke stukje Italië mag zich ook een nationaal park noemen. Je kunt hier naast al de mooie dorpjes en gekleurde huizen ook genieten van de beste hike routes. Je hebt een ruime keuze, langs de kust of in de bergen. Ook kun je kiezen voor gevorderd of beginner, wat wel zo fijn is.

cinque terre11111

Ook de Plitvice meren in Kroatië zijn een paradijs op aarde.