Wandelen over een sprookjesachtig pad, tussen de mooiste watervallen en de helderste wateren, dat zijn de Plitvice meren. En dit natuurwonder is gewoon te bewonderen in Kroatië, waardoor je het zeker eens bezocht moet hebben!

"People walking on a curvilinear footbridge over bright green water, Plitvice Lakes National Park (Croatia).View my Lightbox"

Sprookje

Het park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen. De turquoise meren zijn prachtig om te zien en de ene waterval is nog spectaculairder dan de andere. Het park ligt twee uur rijden vanaf Zagreb en zodra je er bent, zie je dat het twee ingangen heeft waar je kunt kiezen uit verschillende routes om het park te bewonderen. Zo kun je het gehele park al wandelend bewonderen, maar je kunt het ook combineren met een boottochtje over het Kozjak meer of met een treinrit.

Natuurwonder

De Plitvice meren behoren toch wel tot een van de mooiste natuurwonderen. Het nationale park werd in 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO gezet en dat is geheel terecht. Het park is immens groot, want de totale oppervlakte is 266 vierkante kilometer en het park bestaat uit maar liefst 16 verschillende meren die onderverdeeld zijn in de bovenmeren en de benedenmeren. Bovendien vind je in dit natuurwonder maar liefst 90 watervallen! Bij de hoogste waterval van het park wordt regelmatig een trouwerij gehouden, omdat dit zo’n mooie locaties is. Deze spectaculaire waterval is 76 meter hoog. Naast deze meren zijn er heel veel bossen waar wilde herten, wolven, beren en zwijnen leven. Bovendien bevindt 30% van alle vlinders in Kroatië zich in dit park. Door deze prachtige natuur en de wilde dieren voel jij je als sneeuwwitje tussen de hertjes en vlinders.

Plitvice Main Waterfalls Spring

Wil je hier graag heen, maar zit je krap bij kas? Zo kun je toch op reis.