Neem een kijkje op Instagram, TikTok of Pinterest en de clean girl looks vliegen je om de oren. De trend van 2022 is een natuurlijke look, waarbij het lijkt alsof je weinig aan jezelf hebt gedaan – wat uiteraard niet het geval is. Clean girl nails zijn enorm populair en blijkbaar hoef je hiervoor geen dure afspraak bij een nagelsalon te maken.

Clean girl look

Laten we je allereerst even bijpraten over de clean girl look. Deze trend ontstond op TikTok en bleek bij veel mensen meteen favoriet. Waar deze look aan moet voldoen is een egale en glowy huid, geborstelde wenkbrauwen, glossy lippen en een subtiele blush op je wangen. Een look à la Hailey Bieber, dus.

Geen bezoekje aan de nagelsalon

Ook de nagels worden meegenomen in deze trend, want clean girl nails zijn lichtroze, glossy en vooral gezond. Nu kun je een bezoekje aan de nagelsalon brengen om je nagels te voorzien van een licht doorschijnende roze kleur, maar dit is niet per se nodig. Om het effect te bereiken heb je volgens @dannaed_ maar twee potjes nagellak nodig, namelijk een doorschijnende en lichtroze nagellak.

@dannaed_ #cleangirl #cleangirlaesthetic #nailscheck #nails #neutralnails #minimalistnails #simplenails ♬ original sound – Ilona Maher

Volgens Danna moet je beginnen met twee lagen doorschijnende nagellak, gevolgd door een laagje ‘glossy pink’ om de nagel af te maken. Bij clean girl nails is het belangrijk dat je nagels niet ontzettend kort zijn, waardoor je het witte randje bovenaan de nagel nog door de nagellak ziet. Een soort French manicure, maar dan een natuurlijke variant. Wij gaan het proberen!

Lees ook: 9 dingen die je moet eten voor sterke nagels