De intense glass skin trend die we de laatste tijd overal voorbij hebben zien komen, komt nu een beetje ten einde. TikTok heeft een nieuwe look uitgevonden: cloud skin. Waar glass skin draait om een intense glow, gaat cloud skin juist meer over een soft matte huid. En wij zijn obsessed!

cloud skin
Bron: Pinterest

Intense glow

Sinds we in 2020 afscheid hebben genomen van de volledig matte, full face make-up look, was het internet obsessed met de intens glanzende huid. Een stralende huid met lichte make-up, waardoor je er van nature helemaal put together uitziet. En hoewel we nog steeds dol zijn op deze look, zijn we ook fan van de nieuwste trend die nu rondgaat. Het heet cloud skin en draait om een wat zachtere, matte look.

Cloud skin

Het bereiken van de cloud skin look, begint allemaal bij het voorbereiden van je huid. Gebruik een hydraterende crème als basis voor je look. Laat het even intrekken en breng daarna wat gezichtsolie aan. Gebruik vervolgens een tinted moisturizer, om je oneffenheden te vervagen. Breng daarna een lichte poeder aan op je voorhoofd, neus en kin, om het prachtige, cloudy effect te krijgen. Je kan eventueel nog wat concealer bovenop de poeder aanbrengen. Blend dit in met je beautyblender of met een fluffy kwast. Ga er vervolgens nog een keer met poeder overheen, voor de echte cloud look. Je zou het zo kunnen laten, maar mocht je een iets meer dewy look mooi vinden, kun je nog een highlighter aanbrengen. Ga dan voor een highlighter zonder glitter en breng het aan op je jukbeenderen, lippen, ogen en cupidoboog.

Lees ook: Nieuwe trend incoming: Hailey Bieber heeft lange lokken afgeknipt

Goed blenden

Wat het belangrijkst is bij het bereiken van cloud skin, is dat je alles goed blend. Omdat je werkt met veel verschillende producten, zul je ook verschillende texturen in je gezicht krijgen. Het ene deel zal erg geblurred zijn, terwijl je in het andere deel nog je poriën kan zien. Zorg er dus voor dat je deze lijnen goed uitblend, voor een zo natuurlijk mogelijke look!