Een shirt kan ze maximaal één hele dag aan, want bij minimaal één van de drie maaltijden knoeit ze. En elke keer komt ze weer met een verhaal, waarbij jij denkt ‘hoe krijgt ze het in godsnaam voor elkaar?’ Zij baalt ervan dat ze altijd zo onhandig is, maar jij vind het juist haar charme. Het maakt haar grappig en bijzonder, gewoon om hoe ze is. En daarom hou je van haar. Wie is de Dory van jouw vriendinnengroep? Wie zou zo Bridget Jones’ vervanger kunnen zijn?

clumsy-friend-onhandige-vriendin-femfem

Wit is geen optie

Het dragen van witte kleding is eigenlijk geen optie, want ze heeft al moeite om dit shirt een uur wit te houden. Het lijkt wel of de zwaartekracht haar eten naar beneden trekt, want letterlijk met álles wat ze eet, knoeit ze. Gelukkig ben je het inmiddels gewend en heb je standaard vochtige doekjes in je tas voor als jullie uit eten gaan.

via GIPHY

Een telefoon zonder krassen komt niet in haar woordenboek voor

Het beste cadeau voor je vriendin is altijd een telefoonhoesje. En dan zo een die niet enkel de achterkant beschermd. Een nieuwe telefoon hoeft ze eigenlijk niet te kopen, want binnen no time laat ze hem toch weer vallen. En zelfs met een dikke bumper krijgt ze het voor elkaar om krassen op het scherm te krijgen. “Ik had heel even mijn hoesje eraf en net toen viel mijn telefoon uit mijn handen.”

Vallen en opstaan, daar is ze kampioen in

En dan letterlijk. Ze is al zó vaak gevallen dat je de tel bent kwijtgeraakt. En niet alleen met de fiets na een dronken avondje. De fiets, de trap of gewoon terwijl ze loopt. Hoe ze het elke keer voor elkaar krijgt? Geen idee.

via GIPHY

Koken is niet haar sterkste kant

Jullie standaard date is het om en om eten bij elkaar. De ene keer komt ze bij jou, de volgende keer ga je naar haar toe. Maar de dates bij haar thuis hebben enige voorbereiding nodig. Want koken is niet echt haar sterkste kant. Als ze een keer iets niet heeft laten aanbranden, dan is de pasta nog hard of was ze net wat te enthousiast bij het toevoegen van zout. Meestal bied jij dus aan om er op tijd te zijn, zodat jullie samen kunnen koken (en zodat jij een oogje in het zeil kan houden). Of je stelt voor om ergens te gaan eten, alleen moet je dan niet je vochtige doekjes vergeten om achteraf die vlek van haar broek te kunnen vegen. Ach, dat is juist de reden waarom je van haar houdt.

Iedere ochtend komt ze met een rood oog op het werk

Je weet inmiddels waar het van komt, maar de eerste keer dat je het zag, schrok je je rot. Is ze op haar gezicht geslagen? Nee hoor, ze heeft gewoon een paar keer met haar mascaraborsteltje in haar oog gestoken. Haar oog ziet er alleen uit als een bloedstollende bal, verder is er niets aan de hand. Shit happens.

via GIPHY

Roltrappen blijven lastig

Waar iedereen zonder te kijken de roltrap opstapt, struikelt zij bijna iedere keer wanneer ze één voet op de trap wil zetten. Wie heeft die dingen ooit bedacht? Ook mist ze bijna altijd het afstapje, omdat ze net op dat moment stabiel staat en even haar telefoon erbij pakt. Waardoor haar telefoon dus ook weer uit haar handen glipt.

Ramen kan ze niet onderscheiden van deuren

Waarom maken mensen dan ook die ramen zo goed schoon? Het aantal keer dat ze tegen een raam is aangelopen, omdat ze dacht dat de deur openstond is niet meer op twee handen te tellen. De bulten op haar hoofd worden ook elke keer groter.

via GIPHY

Maar hé, that clumsy friend is toch de beste vriendin die je maar kunt hebben. Lees ook: deze 10 verschillende type vriendinnen hebben wij allemaal.