Ondanks dat we allemaal heel uniek en bijzonder zijn, zijn de meeste vriendinnengroepen toch makkelijk in te delen in een aantal typetjes. Zo heb je vriendinnen die je al vanaf de middelbare school kent, ondeugende vriendinnetjes, succesvolle vriendinnetjes en vriendinnen vriendinnen die altijd super eerlijk tegen je zijn. Wie van jouw vriendinnen is een van de onderstaande types?

vriendinnen-type-femfem

 1. Zij die al jaren je beste vriendin is

  Jullie kennen elkaar al sinds de basisschool of de middelbare school, zijn met elkaar opgegroeid en meegegroeid. Jullie weten alles van elkaar en een leven zonder elkaar is dan ook moeilijk voor te stellen. En dat is overigens ook helemaal niet de bedoeling. Als er iets belangrijks is, is zij nog altijd een van de eerste die je zal bellen of om raad zal vragen.

 2. Zij die zorgt dat jullie op de tofste plekken komen

  Op de een of andere manier krijgt zij het altijd voor elkaar om op de lijst te staan voor dat ene feestje. Ook weet ze altijd binnen te mogen op dat toffe event. Ze is een social dier, staat overal altijd met iedereen te kletsen en zorgt ervoor dat jij daarvan kan meegenieten. En jij bent er dan weer voor haar door haar +1 te zijn. Win-win.

 3. De fit-girl

  Waar jij misschien het liefst elke avond lekker op de bank zit met een rood wijntje en een zak chips of een kaasje, is zij bijna elke avond te vinden in de gym. Ze loopt het liefst altijd rond in active wear en haar Instagram staat vol met fit-girl foto’s. Zie het maar zo: dat compenseert dan weer voor jou luie gedrag.

 4. De fashion vriendin

  Een van jouw vriendinnen loopt altijd 2 stappen voor op de rest, wanneer het aankomt op de mode. Zij droeg als allereerste de witte Adidas Superstars, Flair jeans en Chockers. Ook weten jullie inmiddels dat wanneer zij het draagt, de rest van de wereld niet meer lang zal wachten met het dragen van bepaalde items. Zij durft op dit gebied net iets meer dan de rest van jullie groep en is daarin dan ook zeker een inspiratie.

 5. De succesvolle vriendin

  Zij is niet de vriendin die je opbelt op dinsdagavond wanneer je spontaan zin krijgt om een avondje uit te gaan. Je weet immers dat ze toch niet mee zal gaan, ze moet de volgende dag namelijk vroeg opstaan. Ze is super gedreven voor haar werk en zal daar kosten wat het kost het beste uit halen. Zij is de vriendin die volledig voor haar carrière gaat en die jou altijd zal inspireren om te doen wat je wil. Ze zal jou dan ook altijd helpen om het beste uit jouw loopbaan te halen.

 6. De mannenverslindster

  Ook op dit gebied zijn er verschillende types in je vriendinnengroep en daarbij zit er ook altijd wel één die van de ene date in de andere rolt. Het is soms knap lastig om bij te houden over wie dat ze het deze keer weer heeft maar één ding is zeker: met haar is het nooit saai en ze heeft altijd wel weer een spannend verhaal te vertellen.

 7. De altijd eerlijke vriendin

  Misschien zegt deze vriendin niet altijd wat je wil horen. Je kan dan soms ook nogal flinke discussies met haar hebben, maar ze is in elk geval altijd eerlijk. Nadat je inziet dat de waarheid soms gewoon niet helemaal is zoals je hem voor ogen had, zie je dat zij gelijk had en dat ze alleen het beste voor je wil. Deze vriendin zal jou altijd moeilijke vragen stellen om vervolgens oprecht gemeend advies te geven. Ze zal jou altijd motiveren om op een andere manier naar dingen te kijken, jezelf zo nodig bij elkaar te rapen en weer door te gaan.

 8. De control freak

  Zij is degene die jullie als vriendinnen op het juiste pad houdt. Is er een dagje uit gepland, dan zorgt zij dat iedereen overal op tijd is, de taxi is besteld, iedereen bij elkaar blijft en het restaurant is gereserveerd. Noem haar een controlfreak, maar het is stiekem heel fijn om zo’n vriendin in je groep te hebben.

 9. De afhaker

  Bij zo’n avondje uit is er altijd één vriendin die op het laatste moment afhaakt. 9 van de 10 keer weet je dit van te voren al maar toch nodig je haar altijd weer uit in de hoop dat ze er deze keer toch bij is. Desondanks ben je nooit verbaast als ze uiteindelijk weer afzegt en het haar kwalijk nemen doe je allang niet meer.

 10. De ondeugende vriendin

  Wanneer jij net van plan was om naar huis te gaan, haalt zij jou altijd over om nog één drankje te doen. Wanneer jij twijfelt of je jouw crush wel of niet moet bellen, zal zij altijd de eerste zijn die roept ‘ach, doe het gewoon!’. Ze is het type dat net altijd de grens opzoekt en jou daar af en toe een beetje in meesleurt. En dat maakt met haar zijn vaak ook zo leuk.

  Ben jij ook weer toe aan een vriendinnenavondje? Dit zijn de leukste dingen om samen met hen te doen.