In de zomer kiezen we het liefst voor een ijskoude cocktail. De zwoele zomeravonden met je besties zijn nou eenmaal niet compleet zonder verfrissend drankje. Je kunt deze drankjes natuurlijk op een terrasje bestellen, maar zelf maken is toch net iets leuker. Gelukkig zijn er genoeg recepten te vinden voor heerlijke cocktails die je gemakkelijk thuis kunt maken. En volgens TikTok gaat deze cocktail met jam kan hét zomerdrankje van 2022 worden.

cocktail met jam
Bron: Pinterest

Cocktails als zomerdrankje

Er gaat niets boven een ijskoude cocktail op een zomerse dag. Het lijkt alleen zo’n opgave om deze drankjes zelf in elkaar te flansen. Gelukkig zijn er ook cocktails die hartstikke snel klaar zijn, zonder dat er bloed, zweet en tranen aan vooraf gaat. En ze zijn vaak ook nog eens net zo lekker.

Simpele cocktail met jam

TikTokker Katchaomeow deelt één van haar cocktailrecepten. Deze staat in – letterlijk – twee minuten op tafel en dat komt door de kleine hoeveelheid ingrediënten. Je hebt er namelijk alleen prikwater, jam (smaak naar keuze), ijsklontjes en wodka voor nodig. Liever alcoholvrij? Geen probleem! Je kunt de wodka prima weglaten voor een verfrissende mocktail.

@katchaomeow ✨costco size✨ is necessary #easydrinkrecipe #asmr ♬ About Damn Time – Lizzo

Het recept is dus eigenlijk mega simpel. Je doet 1-3 eetlepels jam in een cocktailglas. Zit de jam in het glas? Doe er dan een aantal ijsblokjes bij en vul de rest aan met prikwater en een beetje wodka. Cheers!

Lees ook: Dit Toblerone cocktailrecept is de droom van iedere chocoliefhebber