Is het al tijd voor cocktails? Absoluut! Je moet het maar zo leuk maken voor jezelf als lukt, toch? We kwamen een wel heel lekkere cocktail tegen en we kunnen jullie deze niet onthouden. Lees snel verder voor dit Toblerone cocktail recept. Dé droom van iedere chocoliefhebber!

We houden van cocktails

Cocktails kunnen we niet vaak genoeg drinken. Het blijft een feestje. Hoewel we vaak een zomers idee hebben bij cocktails, moeten we dat idee nu gewoon even op zij zetten. Natuurlijk drinken we die cocktail liever op het strand met een zonnetje, maar dat gaat nu even niet. Voor nu gaan we gewoon voor deze cocktail naast de kerstboom op de bank met een dekentje. Ook goed, toch?

Het Toblerone cocktail recept

En het allerbeste aan deze cocktail: je hebt hem in een handomdraai gemaakt! Dat betekent dat je niet eerst een halfuur in de keuken staat. Dubbel jackpot dus! Je hebt er ook niet onwijs veel ingrediënten voor nodig. De volgende ingrediënten moet je wel in huis halen voor je deze Toblerone cocktail kunt maken:

  • Baileys
  • Amaretto
  • Kahlua
  • 60 ml room
  • Honing
  • IJsklontjes
  • Toblerone

Ook heb je een cocktailshakebeker nodig.

Je bereidt de cocktail op de volgende manier:

  1. Je smelt de Toblerone en dipt de randjes van het glas in de gesmolten chocolade. Hou nog een klein stukje Toblerone over voor later. Je kunt ervoor kiezen nog een klein laagje gesmolten Toblerone in de bodem van het glas te doen. Hierna doe je een beetje honing naar wens in de glazen.
  2. Vervolgens pak je de cocktailshaker erbij. Je doet daar twee á drie ijsklontjes in. Daarna voeg je van de Baileys, Amaretto en Kahlua ieder een shot toe. Ook de 60 ml room voeg je hieraan toe. Daarna shaken maar!
  3. Na het shaken voeg je dit toe aan het glas. In principe heb je met dit recept genoeg voor twee glazen, maar mocht je een groot glas hebben kun je er natuurlijk ook een van maken. Schaaf daarna nog een beetje Toblerone over de cocktail en drinken maar!

Mocht je het fijner vinden om het te zien, kun je hier de video van het recept bekijken:

Lees ook: Met deze heerlijke wintercocktails maak jij er thuis een feestje van