Als er één ding is waar wij van de FEM FEM-redactie héél goed op gaan, dan is het ontdekken van nieuwe plekken in Amsterdam. Vorige week hadden we zin in cocktails en werden we uitgenodigd door Super Lyan om een aantal toppers van de kaart te proeven. Eén ding weten we nu zeker: jij moet hier ook naartoe.

cocktailbar super lyan amsterdam 3

Borrelen in hartje Amsterdam

Of je nu met je vriendinnen op pad gaat of een eerste date hebt: een cocktail drinken is altijd een goed idee. Inmiddels heeft bijna ieder restaurant of café in Amsterdam wel een aantal cocktails op het menu staan, zoals een Moscow Mule of onze all time favorite Espresso Martini, maar soms wil je nét even wat meer uitpakken.

Spendeer je een dagje in Amsterdam of woon je in de hoofdstad, dan raden we je aan om lekker in het centrum te blijven hangen. Voor deze cocktailbar hoef je geen metro of tram naar een andere buurt te pakken, je drinkt je cocktail gewoon in hartje Amsterdam. Super Lyan bevindt zich ontzettend dicht bij Amsterdam Centraal, wat het de ideale uitvalsbasis voor iedere bezoeker van de hoofdstad maakt.

Super Lyan

Super Lyan is geopend in 2019 en onderdeel van het Amsterdamse hotel Kimpton De Witt. De cocktailbar wordt echter gerund als een zelfstandige bar door oprichter Ryan Chetiyawardana, a.k.a. de wereldberoemde Mr Lyan en team Super Lyan. Stap je naar binnen, dan waan je je à la minute in een film uit de jaren 50. Een knus woonkamer-gevoel, gevuld met velvet stoelen en banken in kleuren als felroze en rood. In het midden van Super Lyan vind je het pronkstuk, namelijk de gigantische (en indrukwekkende) bar, waar alle goods gemaakt worden.

De kaart van Super Lyan kunnen we als indrukwekkend bestempelen, aangezien je hier allesbehalve standaard cocktails vindt. Zo drink je er een St. Maarten’s Cosmo, een zoetzure cocktail met speculaas die haar inspiratie te danken heeft aan het jaarlijkse Sint-Maartenfeest of nip je aan een Billy Bock, waar je je voor even in een bruin café waant met een drankje geïnspireerd op bock bier en rode bessen. Extra leuk: Super Lyan serveert als één van de eerste bars in Amsterdam een aantal cocktails van de tap.

Uiteraard moeten we ook even onze favorieten van de avond bespreken. Want breng je een bezoekje aan Super Lyan (wat je sowieso even moet doen), vergeet dan niet een Winter French Martini te bestellen. Dit drankje is niet normaal lekker. Laten we daarnaast ook een momentje nemen voor de hapjeskaart, want van pizza-roll tot speciale bitterballen, alles smaakt goed.

Perfecte locatie voor je eigen feestje

Behalve een gezellige borrelavond met je date of bff, kun je in Super Lyan ook je eigen feestje organiseren. Dus, heb jij een veel te kleine woonkamer of simpelweg geen zin in troep in je huis? Dan organiseer je in de Super Lyan Living Room met gemak een privé-event of borrel, dat kan namelijk tot 25 personen. Uitpakken voor je verjaardag? Je kan deze locatie zelfs inclusief privébar, dj en aankleding huren. Hoe geweldig is dat.

Meer informatie over het afhuren of de gehele menukaart vind je op de website van Super Lyan.