De leukste week van het jaar staat weer voor de deur. Van 5 t/m 11 maart staat Amsterdam namelijk volledig in het teken van cocktails tijdens de Amsterdam Cocktail Week. 45 verschillende bars en restaurants staan voor jou klaar om de meest exclusieve cocktails voor je te bereiden. En omdat het we denken dat je niet meer heel thuis komt wanneer je bij alle bars een cocktail gaat proeven, hebben wij de hoogtepunten voor je op een rij gezet.

Foto via @thetailoramsterdam
Foto via @thetailoramsterdam

De Amsterdam Cocktail Week

45 verschillende bars, verspreid over Amsterdam, nemen deel aan de Amsterdam Cocktail Week van 5 t/m 11 maart. Van Hotelbars, tot Cocktailbars en tot Cocktail & Food. Maar wat is er nu anders aan deze week dan alle andere 51 weken in een jaar? De deelnemende bars hebben deze week allen een speciaal gecreëerde alcoholische cocktail én non-alcoholische cocktail, speciaal voor de Amsterdam Cocktail Week. De verschillende bars zijn geselecteerd op hospitality, kwaliteit van de mixdranken, de sfeer en de algemene awesomeness. Je weet dus zeker dat je een lekkere cocktail voorgeschoteld krijgt wanneer je bij een van deze bars aanschuift. Wij hebben alvast de lekkerste cocktails voor je op een rij gezet.

Door 74

Door 74, de eerste cocktailbar met een speakeasy style. Wanneer je eenmaal door de verborgen deur bent, stap je binnen in een oase van antiek en heerst er een geavanceerde sfeer. De cocktail die hier op je staat te wachten is er met Highland Park Dragon Legend. Hier wordt een vleugje frambozen kruidensiroop, limoensap en appel ginger kombucha aan toegevoegd. Rozemarijn en een framboos toppen de cocktail af.

Bar TwentySeven

Het innovatieve, talentvolle en eersteklas team van Bar TwentySeven heeft talloze cocktails ontwikkeld, die aangepast zijn aan de persoonlijke smaak van de gasten. Speciaal voor de Amsterdam Cocktail Week ontwikkelde zij de Cariño, een cocktail met Bacardi 8, Griekse yoghurt, vanillesuiker en limoensap. Ook besteden ze genoeg aandacht aan de alcoholvrije cocktails, want de BB 94 is dé virgin cocktail voor de ananas liefhebber. Zeker de moeite waard dus om tussen 5 en 11 maart even langs te gaan.

amsterdam-cocktail-week-bacardi-femfem

Bar The Tailor

De expertise van clothier Krasnapolsky wordt vertaald in modern cocktailvakmanschap bij Bar The Tailor. De professionele barmannen weten de meest perfecte cocktails te bereiden. Het verfijnde drankenmenu wordt door het barteam zelf samengesteld met advies van de getalenteerde barvrouw Tess Posthumus. Speciaal voor Amsterdam Cocktail Week is onder andere ‘De Vijf Kussen’ in het leven geroepen. 60 ml van De Vijf Jenever wordt gemixt met 30 ml Bodiga Vermouth Rosso. Verder wordt er een scheutje Wynand Fockink Vrij Metselaarslikeur, Wynand Fockink Krasnapolsky oranjebitter en als kers op de taart wat citroenschil aan toegevoegd.

SkyLounge

Bekijk de stad vanaf grote hoogte in SkyLounge Amsterdam. De verfijnde cocktails, uitstekende wijnen, delicate hapjes en bijzondere gerechten dragen bij aan een onvergetelijke ervaring. In de avond wordt deze het interieur omgetoverd tot energieke lounge club, waar de dj’s en de cocktailshakers zorgen voor de perfecte sfeer. De Dragon Punch zal in de week van 5 t/m 11 maart zijn entree maken bij SkyLounge. 50 ml Patron Silver in combinatie met rosé, limoensap, agave siroop en gegarneerd met een stuk dragon fruit. Kleurrijk en gevaarlijk lekker.

Pulitzer’s Bar

Het stijlvolle herenhuis waarin Pulitzer’s Bar is gevestigd, is een week lang het thuis van Hendrick’s Gin. Op het menu staat onder andere de ‘Dill Me In’, een opmerkelijke combinatie van 50ml Hendrick’s Gin, een scheutje Lemon & Dill Cordial, drupjes mintbitters en ijsblokjes van komkommerwater. Ook creëerde head-bartender Andrei Talapanescu speciaal voor Amsterdam Cocktail Week de Martini in Disguise. Dit klinkt misschien als een classic Dirty Martini, maar niets is minder waar.

amsterdam-cocktail-week-hendricks-femfem

Tales & Spirits

De cocktails bij Tales & Spirits worden geserveerd met veel humor en theater, want cocktails drinken moet leuk zijn, toch? Het personeel zal er zeker voor zorgen dat de gasten plezier hebben, zich welkom voelen en de lekkerste cocktails voorgeschoteld krijgen. ‘Luck of the Irish’ is een van de cocktails die tijdens Amsterdam Cocktail Week bij Tales & Spirits centraal staat. Roe & Co Irish Whiskey wordt gemixt met Guinness, vermouth, Pear Cider, Amaro en Oolong Tea. Grote ijsklonten worden aan het glas toegevoegd, evenals een klavertje vier natuurlijk.

Pigs & Punch

Bar en keuken van Pigs & Punch werken samen en dat uit zich in twee heerlijke cocktails. Pigs & Punch zal een cocktail voor je bereiden met Moscatel, een sherrywijn die niet vaak gebruikt wordt in bars, en een siroop van creamed corn met creole bitters. Ook zal er een virgin cocktail aanwezig zijn, op basis van East Imperial Yuzu tonic, met de smaak van deze Aziatische citrusvrucht. Uit de keuken komt chimichurri, waarvan de bartenders opnieuw een siroop wisten te maken. Met crushed ice en cranberrysap doopt Pigs & Punch het drankje om tot de Chimi Chuzzu.

Bij lekkere cocktails, hoort lekker eten. Deze eettentjes in Amsterdam zijn lekker én goedkoop.