Uiteten gaan wordt vaak gezien als een luxe, mensen met veel geld gaan dan ook vaak uiteten. Wist je dat uiteten helemaal niet zo duur hoeft te zijn als sommig mensen denken? Na een dagje Amsterdam of als ras echte Amsterdammer wil je soms even goedkoop dineren, want je aankopen die dag waren al duur genoeg. Vanaf nu hoef je niet meer te eindigen bij een fastfoodketen, je kunt heerlijk eten voor een klein prijsje.

Pinsa’s Gourmet Pizzeria

Heerlijke huisgemaakte verse Italiaanse pizza’s met een knapperige bodem. Hier krijg je al spontaan honger van en al helemaal als je hoort dat ze drie jaar achter elkaar de prijs van beste pizzeria van Nederland hebben gewonnen weet je niet hoe snel je naar Pinsa’s moet. Een pizza waar het vet er niet van afdruipt en je kunt hem zelf samenstellen.

Schermafbeelding 2017-09-27 om 16.45.07

Foto: Pinsa’s Restaurant

AdresSpaarndammerstraat 772

Mook pancakes

Pannenkoeken als avondeten, wie wilt dat nou niet? Het restaurant is van 9 tot 9 geopend en dat betekent dat we bij Mook de hele dag door pannenkoeken kunnen eten. Dat alleen is al heerlijk, maar daarnaast zijn alle pannenkoeken hier biologisch en voor bijna iedere pannenkoek is er een vegan optie.

mook pancakes

Foto: MOOK Pancakes

AdressenDe Clercqstraat 34 Jodenbreestraat 144

Taqeuria Tacobar

Taco Bell kent iedereen, maar een net iets andere variant hiervan en net iets gezonder is Taqueria Tacobar. Het menu bestaat uit vijf verschillende taco’s waarbij je kunt kiezen uit: rund, varken, kip, vis en vega. Het is typisch Mexicaans, betaalbaar en niet geheel onbelangrijk: super lekker!

Taqueria Tacobar

Foto: Taqueria Tacobar 

Adres: Tweede Helmersstraat 26

Thrill Grill

Op het begin hadden we het over die fastfoodketens waar je op de een of andere manier altijd beland. Bij dit restaurant kun je ook van hamburgers genieten, maar dan net even op een andere manier. De welbekende chef Robert Kranenborg had namelijk besloten een hamburger restaurant te openen. Je zou denken dat het een prijzig restaurant is, maar het tegenovergestelde is waar. Dus wil jij eten op hoog niveau, voor een kleine prijs ga dan vooral even langs Thrill Grill.

Thrill Grill

Foto: Thrill Grill

AdresGerard Doustraat 98Eerste Constantijn Huygensstraat 37

De Biertuin

De naam zegt het al: je kunt hier genieten van een heerijk biertje van de tap of uit een flesje. Het restaurant is een soort kroeg waar je kunt genieten van biertjes en heerlijke hapjes zoals: kip van het spit, hamburger, bratwurst en niet te vergeten een vega burger.

de biertuinprins

Foto: De Biertuin Prinsengracht

AdressenLinnaeusstraat 29Prinsengracht 494

Kies jij toch liever voor een culinaire avond vol met luxe? Neem dan eens een kijkje bij SUSHISAMBA die haar deuren heeft geopend in on ze hoofdstad.