Heb je wat betreft zomervakantie nog geen concrete plannen gemaakt, look no further. Wij hebben een tip wat vooral een hit zal zijn mocht je met regelmaat genieten van een lekker glaasje vino. Colmar in Frankrijk is namelijk the place to be.

Colmar vakantiebestemming FEM FEM

Colmar

Het betoverende wijn-stadje Colmar ligt in Noordoost-Frankrijk wat onderdeel is van de Elzasser wijnroute. Zo ziet de gemeenschap van Colmar zich ook als de hoofdstad van wijn uit Elzas. Elzas is overigens een regio in Frankrijk, mocht je er nog nooit van hebben gehoord. Het heeft ook wat Duitse invloeden wat te zien is in de architectuur van Colmar.

Het wordt ook weleens Klein Venetië genoemd. Dit omdat er veel kleine kanalen zijn en het stadje heeft een sprookjesachtig karakter.

Colmar FEM FEM Colmar 2 FEM FEM

Historische stad

Colmar is een stad met een rijke historie en een aanrader wanneer je er bent is het Unterlinden Museum. Het zit in een historisch, 13de eeuws pand wat voorheen een vrouwenklooster was. Hier leer je niet alleen over het verleden van de stad, maar het is ook nog eens een magische plek om te zien. Vergeet ook niet de tarte flambée met ui en crème fraîche of perentaart uit te proberen. Colmar is namelijk rijk aan de lekkerste taarten en cakes – en ja, het smaakt ook gewoon heerlijk met een glas wijn.

Mocht je meer in de buurt zijn van Loire in Frankrijk dan hebben we de perfecte wijnroute voor jullie uitgestippeld voor een onvergetelijke roadtrip.