Leuk hoor, dat wij vrouwen veel schrijven over mannen maar eerlijk? Als je écht wil weten hoe mannen in elkaar zitten en wat ze nou vinden van bepaalde dingen in het leven, dan kan het beter rechtstreeks van de bron zelf komen. Dus vandaag weer het woord aan Remco, onze boy die ongecensureerd opiniestukken gaat delen over seks, de liefde, en eigenlijk alles wel wat wij vrouwen van de man willen weten. Met vandaag: een ode aan de vrouw die zo lekker uit haar bol gaat.

column vrouw bol FEM FEM

Driewerf hoera voor de vrouwen die écht zichzelf zijn

Ik weet dat ik vrijwel altijd wel iets te klagen heb als ik iets schrijf voor de Femmes van deze wereld. Niet geheel terecht, althans niet als het eenrichtingsverkeer is. Juist daarom probeer ik de boel altijd te relativeren, volgens mij is dat het minst wat ik kan doen tijdens m’n geklaag. Om de boel enigszins in balans te houden én omdat ik het ook echt meen, wil ik het ditmaal over een andere boeg gooien. De vrouwen op deze wereld die zo lekker uit hun bol kunnen gaan, daar wil ik even bij stilstaan. Dat rijmen deed ik niet bewust overigens, maar het pakt leuk uit.

We kennen ze allemaal wel: vrouwen die gewoon echt zichzelf zijn. Je hebt overal stereotypes, zo ook bij vrouwen (en ja, ook bij mannen). Ik heb nu dus niet over die meid/vrouw/dame die weinig tot niets unieks weet te uiten. Nee, ik heb ’t juist over die dame die op feestjes soms een beetje gek is, maar waar je na een paar woorden helemaal fan van bent. Omdat ze lekker zichzelf is, op een prettig-gestoorde manier én op een manier die haar wél uniek maakt. Kortom, dat goudstuk dat af en toe als een volstrekt oncontroleerbaar projectiel door het leven gaat. Prachtige wezens. In mijn optiek de vrouw die het dichtst de perfectie van een eenhoorn benadert.

Gek, maar met charme

Hoe kan ik het beste uitleggen wat ik bedoel? Dat gaat me niet lukken denk ik, niet alleen omdat ik mezelf vaak niet begrijp, maar ook omdat iedereen gek anders definieert. Ik zal toch een poging wagen, anders is het wel een hele korte column. Als ik het heb over een vrouw die gek doet, dan bedoel ik niet ’t type dat met enige regelmaat op Dumpert terug is te vinden. Ik hou van gek, maar dat is me dan weer iets té gek.

Nee, ik bedoel het soort vrouw die van zichzelf weet dat ze gek doet, maar dus ook weet waar de grenzen liggen. Vrouwen die écht genieten op een festival, zonder na te denken over hoe kijkende omstanders over ze denken. Vrouwen die belachelijk slechte humor hebben bij tijd en wijlen, maar zich daar wel van bewust zijn. Het is een beetje als een stuiterbal die je door een leegstaand huis gooit: je hebt geen idee waar ‘ie heen zal gaan, maar er kan toch geen blijvende schade ontstaan dus het is best leuk. Een vreemde vergelijking misschien, maar visualiseren is een ding, dus sta even stil bij het plezier wat je daar aan hebt.

Intelligent met een uit-knop

Ik ga nog even door. De vrouw waar ik het over heb is slim en weet haar gekke kant op commando aan te spreken. Ze doet niet gek omdat ze niet anders kan, maar juist omdat ze er zin in heeft. Omdat het haar op dat moment niets uitmaakt wat men denkt of zegt. Omdat ze toch van zichzelf weet dat het ‘binnen de perken’ blijft. Eerlijk waar: wat een goudstuk ben je dan.

Er is niets mooier dan de vrouw waar je gigantisch goede gesprekken mee kunt hebben, om ze af te wisselen met de grootst mogelijke onzin. Daar kun je je namelijk nooit aan gaan storen, je weet dat alle facetten aanwezig zijn. Die vrouwen, die categorie, die is van ongekende klasse. Ik ben ervan overtuigd dat dát echt de diamanten tussen alle kiezelstenen zijn. Ze fonkelen niet vanwege hun geplamuurde uiterlijk of de hoeveelheid geïntegreerde plastic – ze fonkelen vanwege hun fabuleuze persoonlijkheid. Zie hier: de eenhoorn.

Dames, blijf vooral jezelf

Met oprechte overtuiging spreek ik m’n blijdschap uit omtrent de vrouwen die ik hierboven beschreven heb. Val je in die categorie? Dan ben je de Rolls-Royce onder de dames. Doe je dat niet, dan moet je je afvragen of je niet teveel bezig bent met andermans beeld over jou. Er is geen keurslijf, maar er is wel degelijk een voorkeur. Gek doen, slim zijn, lachen en huilen – een combinatie van alles lijkt misschien een utopie, maar toch weet ik dat de vrouwen bestaan die ik omschreven heb.

Een dikke vette pluim of een ballon voor deze dames. Misschien rechtvaardig ik hier ook wel een beetje mijn eigen vreemde trekjes mee, maar dat mag de pret niet drukken. Als jij gek kunt doen, soms schijt kunt hebben, maar ook met je schoonmoeder kunt praten over het mislukken van wolkjes-cake zonder een vin te vertrekken, dan ben je van wereldklasse. Geen twijfel mogelijk.

Lees ook: waarom mannen graag hun best doen, maar niet te veel.