Allereerst moet je weten dat ik totaal niet het type ben dat met jan en alleman het bed in duikt, maar ik heb me toch altijd afgevraagd of een rebound nou écht werkt? Dit heb ik dus een soort van uitgetest en ik kan jullie vertellen, dat het mij enigszins verrast heeft. Wil je weten of dit positief of negatief was? Scroll dan snel verder..

Schermafbeelding 2018-10-05 om 14.19.51

Cheater

Ik heb een tijdje met een gast gedate, en geloof me, ik was helemaal van de wereld. Ik vond hem zo leuk en geweldig totdat hij, hoe moet ik dit zeggen, een soort van vreemdging? Niet dat we iets hadden, maar we waren ook niet bepaald vrij om te doen en te laten wat we wilden. Ik was over de zeik omdat hij er óók nog eens over gelogen had en vervolgens wel bij mij in bed kroop een paar dagen later. Via-via heb ik er toen zelfs nog achter moeten komen wat voor acties meneer allemaal had ondernomen en dat viel me nogal zwaar. Ik wilde hem niet meer zien én spreken.. Het was lastig omdat we geen relatie hadden – daardoor voelde het alsof ik niet het recht had om boos te zijn – Dus ik was meer boos op het feit dat hij me niks verteld had. Wat naar mijn idee ook een prima reden is om over de zeik te zijn.

Oude bekende

Goed, dat gezegd hebbende, gaan we door naar het punt waar het écht om gaat. In diezelfde week (en ja ik voel me onwijs knullig) kwam ik een oude bekende tegen. Een leuke vlotte gast die ik kende uit mijn omgeving, maar meer dan elke keer een hallo kwam er niet van. Tot ik hem dus in het weekend tegen het lijf liep. Normaal gesproken was ik doorgelopen, maar met in het achterhoofd de gedachte dat ik eerder deze week als grof vuil behandeld was, besloot ik toch een poging te wagen. Ik mocht nu ook weer gewoon genieten toch? Na een paar drankjes en gezellige gesprekken zag ik in dat er inderdaad nog meer leuke mannen op de wereld rond lopen. Die avond hebben we afscheid van elkaar genomen met een zoen. Eerlijk, het voelde echt mega raar om nu met iemand te zoenen, maar ergens voelde het ook wel goed ofzo?

Op visite

Die week daarop hebben we wat app-contact gehad. En vroeg hij of ik misschien zin had om in het weekend ’s avonds langs te komen. Als iemand je vraagt om in de avond langs te komen, weet je eigenlijk al genoeg. Met enige aarzeling heb ik toen gezegd dat ik wel wat plannen had en nog ging kijken of ik kon komen. Het voelde echt mega dubbel: aan de ene kant wilde ik het wel, vond het een gezellige gast en kon wel wat afleiding gebruiken. Maar aan de andere kant was ik totaal niet op zoek naar iets nieuws en zat ik bovendien nog met mijn gedachte bij de jongen die mij zo’n pijn had gedaan. Ik schommelde echt non-stop tussen deze twee gedachtes, tot ik last-minute op zaterdag avond had besloten om toch te gaan. Waarom niet? Dacht ik bij mezelf. Ik ben jong, single en heb het recht om iets met een leuke knul te doen.

It’s a no for me

Wat er die zaterdag is gebeurd, kun je waarschijnlijk zelf wel raden. Ik ben die zondag ochtend letterlijk het huis uitgerend. Ik wist niet hoe snel ik daar weg moest zijn, want wat voelde ik me vreselijk naar. Ik had gelijk spijt van de avond en kwam tot het besef dat ik het alleen maar had gedaan om je-weet-wel te vergeten. Een regelrechte rebound dus… Alleen met weinig succes helaas. Ik merkte dat ik me alleen nog maar ellendiger voelde dan eerst. Ik heb na die avond niks meer van mij laten horen, hij ook niet overigens, waardoor het voor beide meer aanvoelde als eenmalig. Nee, deze rebound heeft voor mij niet gewerkt en ik werd er alleen nog maar verdrietiger van..

Eindstand

Dus ladies, ik kan jullie persoonlijk aanraden: doe het niet! Zoek eerder afleiding bij je vriendinnen. Dat is ten eerste veel leuker en werkt daarnaast ook veel beter heb ik gemerkt! Afijn, voor iedereen is dit anders en werkt een rebound misschien juist wel heel goed. Gelukkig zijn we allemaal verschillend daarin, toch?

Lees ook: is het klaar met de liefde?