Betrap jij je er wel eens stiekem op dat je veel te veel met je werk bezig bent en je relatie een beetje links laat liggen? Dit is heel normaal. Een carrière opbouwen en tegelijkertijd je liefdesleven op peil houden is nou eenmaal erg lastig. Toch kunnen deze regels ervoor zorgen dat je dit kunt combineren.

Foto: frankreporter via Istock

1. Laat je stem horen

In het begin is het erg belangrijk om doelstellingen aan te geven. Praat over je carrière, dingen die jou veel stress brengen en wat jij graag wilt bereiken. Zo weet je partner wat hij kan verwachten en zo voorkom je dat er problemen ontstaan in de toekomst.

2. Verberg je niet achter je geschiedenis

Geef nooit delen van jezelf op voor anderen en wees onafhankelijk. Je carrière is belangrijk, omdat het je een gevoel van eigenwaarde en doelen geeft. Doelen stellen zijn belangrijk, want ze geven je richting. Je zegt eigenlijk tegen jezelf wat je uit je leven wilt halen. Laat zijn carrière je werk niet overschaduwen.

3. Werk samen

Je kent het wel. Thuiskomen van een lange werkdag en het enige wat je wilt is relaxen en stressvrij zijn. Het is dus erg belangrijk om in een relatie te geven en te nemen. De ene keer kookt hij en zit jij lekker te relaxen en de andere keer kook jij en vouwt hij de was. Als alles nog moet gebeuren als je thuiskomt heb je een probleem. Het communiceren over taken waar je samen aan kan werken en wat je sterke en zwakke punten zijn is erg belangrijk, omdat je anders nooit als een team kunt samenwerken.

4. Maak tijd vrij voor elkaar

Je bent net thuis en het eerste wat je doet is het openen van je laptop om de laatste dingen af te maken. Dit is natuurlijk erg verleidelijk, maar zorg dat je ondanks je werk nog tijd vrij maakt om met elkaar te zijn. Je kunt elkaar namelijk veel zien, maar wel langs elkaar heen leven. Geef prioriteit aan je relatie en wacht niet tot dat het verkeerd gaat.

Dit zijn 5 dingen die succesvolle vrouwen doen na werktijd.