Je werk loslaten in de avond of in het weekend kan nog wel eens lastig zijn. Nog even snel wat checken of er nog even een mailtje uitsturen. Kleine moeite, denk je dan. Maar deze kleine handelingen zorgen ervoor dat jij onbewust nog heel lang met je werk bezig bent. Maar het geheim van succesvol zijn, is het vinden van de balans tussen werk en privé. Natuurlijk is het belangrijk om het beste van jezelf op je werk te geven, maar het is ook belangrijk om een leven buiten werk te hebben. Volg deze tips om de succesvolste carrièrevrouw te worden die je maar kunt zijn.

succesvolle-vrouwen-na-werktijd-femfem

1. Vertrek op tijd van je werk

Het is 6 uur, iedereen is nog hard aan het werk, maar jij kunt je totaal niet meer concentreren omdat je weet dat het eigenlijk tijd is om naar huis te gaan. Toch voel je je een beetje bezwaard om nu je spullen te pakken en het pand uit te lopen. Maar waarom? Jouw werkdag zit erop en veel werk krijg je nu toch niet meer gedaan. Ga lekker naar huis, zodat je ook nog samen met je partner kunt eten of gezellig op het terras met vriendinnen kunt zitten om van je vrije tijd te genieten. Je werkdag start morgen om 9 uur weer, dan is het pas weer tijd om volle bak aan de slag te gaan.

2. Maak ruimte in je hoofd

Mediteren in de ochtend en in de avond helpt om ruimte in je hoofd te maken wanneer de dag begint en ook wanneer deze eindigt. Meditatie kan je drukke leven een boost geven en je tot rust brengen. Het geeft je hersenen de kans om alles op orde te stellen. Lukt mediteren niet? Zo ben je in no time helemaal zen. Houd een to-do list bij de hand. Zo kun je je gedachten gelijk van je afschrijven en hoef je er vervolgens ook niet meer aan te denken.

3. Werk is werk, thuis is thuis

Om 6 uur ben je klaar met werken. Stop dan ook met praten over werk, denken aan je werk of je werkmails bekijken. De meest succesvolste vrouwen weten hoe belangrijk het is om te socializen. Maak tijd voor je familie en voor je vrienden. Je hoeft niet iedere avond iets gepland te hebben, maar een belletje met een vriendin over hoe haar vakantie is geweest is ook een goede manier.

4. Maak tijd voor jezelf

Een succesvolle vrouw neemt de tijd om tot rust te komen en om haar gedachten te refreshen. Werk aan jezelf, voor jezelf. Wat het ook is waardoor je je goed voelt, doe het iedere dag. Maak tijd voor jezelf, dit geeft je de mogelijkheid om te reflecteren op je dag en doelen te stellen voor de volgende dag, zodat je er weer met een frisse blik tegenaan kijkt.

5. Slaap

Een goede nachtrust is het belangrijkste wat er is. Het zorgt ervoor dat je je de volgende dag optimaal kunt concentreren en niet zo snel afgeleid bent. Bovendien verlaagt het stress en geeft een goede nachtrust een boost aan je creativiteit. Lekker op tijd je bed induiken dus. Moeite met in slaap komen? Zo val jij beter en sneller in slaap. 

Dit is wat je nu moet doen om op je dertigste succesvol te zijn.