Hoewel je vrouwen natuurlijk eigenlijk nooit genoeg kunt complimenteren, vallen niet alle complimenten altijd in de smaak. Ze zijn natuurlijk goed bedoeld, maar zo voelt het nou eenmaal niet altijd. Je kunt daarom maar beter oppassen met bepaalde complimentjes. Dit zijn zeven complimenten die je beter niet meer kunt geven aan vrouwen.

complimenten die je beter niet meer kunt geven aan vrouwen
Bron: Pinterest

Complimenten die je beter niet meer kunt geven aan vrouwen

Vooropgesteld: begrijpelijk dat een complimentje altijd goed bedoeld is. Daarom geef je hem natuurlijk! Toch kan hij harder aankomen dan je in eerste instantie zou bedoelen. Vooral wij vrouwen nemen het dan weer nét te serieus en draaien het goedbedoelde complimentje compleet om. Wil je dat voorkomen? Dit zijn dan zeven complimenten die je beter niet meer kunt geven aan vrouwen.

1. Je bent afgevallen!

Tsja, aardig bedoeld natuurlijk! Het is niet niets als je echt bent afgevallen! Toch kunnen wij vrouwen het zo ombuigen dat we eigenlijk alleen nog kunnen denken aan hoe we er eerst bijliepen. Het kan iets doen met het zelfbeeld van een vrouw!

2. Wat fijn dat jij niet aankomt!

Hoe geweldig dit zou zijn voor jou… niet iedereen is hier blij mee! Er zijn zelfs mensen die héél graag willen aankomen, maar dat niet voor elkaar krijgen. Eigenlijk kun je maar beter niets over gewicht verlies of aankomen gebruiken in een compliment. Gebruik liever complimenten als: ‘Je ziet er goed uit!’.

3. Ik zou het zelf niet dragen, maar jou staat het perfect!

Hoewel dat laatste ontzettend aardig klinkt, zorgt het eerste gedeelte ervoor dat dat compleet vervaagd. Deze uitspraak komt op geen enkele manier positief over!

4. Heb je je haar gekruld vandaag? Het staat heel mooi!

Uiteraard is het leuk om te horen dat krullen je mooi staan, maar het kan overkomen alsof je haar normaal helemaal niet goed zit. Zorgen voor niets dus!

5. In het echt ben je zoveel mooier!

Tsja, op een beeldscherm niet dan? Dit is eigenlijk gewoon een nietszeggend compliment.

6. Ik dacht dat je heel arrogant zou zijn, maar dat is dus helemaal niet zo!

Opzich fijn om te horen dat je in werkelijkheid een ongelooflijk leuk persoon bent, maar daar is ook alles mee gezegd. Het is absoluut niet leuk om te horen dat je er normaal gezien arrogant uitziet.

7. Ik had niet verwacht dat je deze baan zou krijgen, maar gefeliciteerd!

Hoewel een felicitatie altijd op z’n plek is, is deze wat minder leuk om te horen. Hiermee wordt eigenlijk gewoon gezegd dat je lager ingeschat werd, dan je daadwerkelijk bent!

Lees ook: Deze zes complimenten werken wél bij een vrouw