Vriendin of geen vriendin; een complimentje op zijn tijd zal nooit misstaan. Echter, is de kunst van succesvol complimenten geven er één die vele mannen nog niet onder de knie hebben. Flirten is een kunst an sich. En op een juiste manier een vrouw complimenteren is hier een essentieel onderdeel van. Ook al vallen we niet snel voor cheesy complimentjes, toch zijn er een paar waar zelfs wij vlinders van krijgen.

relatie-koppel-femfem

Humor is essentieel

Mannen zijn erg gefixeerd op zo grappig mogelijk willen zijn tegenover een vrouw. Echter vergeten ze hiermee vaak dat wij ook graag een leuke en grappige indruk achter wilt laten. Door ons te complimenteren door het te zeggen, maar ook oprecht te lachen om onze grappen brengt je al een heel eind.

Intellectueel

Of het nu boekenslim of straatwijsheid is, iedereen wilt het idee hebben dat ze een waardevolle inbreng hebben in een gesprek of in iemands leven. Een blijk van waardering zal in de meeste gevallen dan ook erg goed ontvangen worden. Een complimentje geven over onze intellectuele vaardigheden is één van de fijnste complimenten mogelijk.

Uiterlijk

Een simpele “wow, je bent echt knap” werkt toch niet altijd even goed. Vrouwen waarderen het veel meer als je ook specifiek benoemd wat je dan “zo knap” aan ons vindt. Bijvoorbeeld onze ogen, stralende lach of de sproetjes op onze wangen. Jup, dat werkt écht veel beter!

De juiste woorden

Al bedoelen ze dingen nog zo goed, mannen kunnen het soms mega onhandig brengen. Alles draait om context en de juiste woorden. Een mooi compliment vergt een juiste timing, want het kan ook op een negatieve manier overkomen. Daarbij moeten de mannen vooral niet de nadruk leggen op meiden waarmee ze jou bij dit compliment vergelijken. Het benoemen van andere chicks werkt meestal averechts…

Huidig leven

Wij vrouwen vinden het fijn om te horen te krijgen dat we het goed doen in het leven. Zowel op zakelijk gebied als in de privésferen. Het is dus ook erg fijn als je date je een compliment geeft over jouw levensstijl en handelen. Wij verkiezen een compliment over ons werk ver boven een compliment over het leuke rokje wat wij aan hebben..

Seksualiteit

De laatste is een spannend. Een compliment krijgen over onze seksualiteit kan goed vallen, maar kan ook het einde betekenen. Naarmate we langer in een relatie zitten, werken deze complimentjes vaak wel goed. Bij een eerste date moet de vibe en de sfeer precies goed zijn wil het een shot in de roos zijn of een streep door de rekening.

Lees ook de 6 punten die mannen niet kunnen weerstaan aan het uiterlijk van een vrouw