Hét champagne-moment om 00:00 kan natuurlijk niet ontbreken tijdens een leuk oud en nieuwfeestje. Wil jij dit jaar extra uitpakken? Dan kun je dat doen met deze geweldige Cotton Candy Champagne. Je maakt het heel gemakkelijk én het ziet er ook nog eens super leuk uit. Wij leggen je uit hoe je dit drankje gemakkelijk kunt maken.

Proosten om 12 uur

Op zo’n avond als oud en nieuw draait het natuurlijk eigenlijk maar om één moment: proosten om 00:00. Dat doe je met je vrienden, familie en geliefden onder het genot van een lekker glaasje koude champagne. Daarna volgt het vuurwerkmoment én natuurlijk het fotomoment met de sterretjes. Happy new year!

Cotton Candy Champagne

We kwamen een wel heel schattig drankje tegen bij FavorFlav. Met deze variant op de simpele champagne steel jij sowieso de show, want het ziet er geweldig uit. En daarbij is het sowieso een erg fijn drankje, want het is helemaal niet zo moeilijk te maken. Met andere woorden: geen stress om drie minuten voor 12 én dus ook zeker niet nét te laat. Het zal je maar gebeuren, hé?

Zo maak je de Cotton Candy Champagne

De variatie op champagne is dus onwijs lekker én ziet er ook nog eens heel leuk en fotogeniek uit. Best of both worlds! De volgende ingrediënten heb je nodig voor deze champagne.

  • 15 milliliter rozenlimonade
  • 30 milliliter gin
  • Champagne
  • Een emmertje met suikerspin
  • IJsblokjes

Verder heb je voor dit drankje een cocktailshaker en een zeefje nodig!

Zo bereid je de Cotton Candy Suikerspin:

  1. Vul je cocktailshaker voor een deel met ijs.
  2. Doe de rozenlimonade samen met de gin in de shaker en shake deze goed voor minstens 10 seconden.
  3. Pak er een mooi champagneglas bij en giet je mixje uit de cocktailshaker door het zeefje in je glas.
  4. Vul vervolgens de rest van je glas aan met champagne. Giet dit er rustig in, zodat je drankje niet overstroomt!
  5. Pluk een dotje suikerspin uit de emmer en doe deze in het glas.
cotton candy champagne
Bron: Pinterest

Met of zonder suikerspin

Je kunt met deze variatie op normale champagne dus echt de show stelen door suikerspin toe te voegen, maar het is geen must. Kun je het dus niet vinden? Geen probleem! Het drankje is zonder nét zo lekker. Alleen gewoon wat minder Instagram-waardig. Cheers op het nieuwe jaar!

Lees ook: Zoveel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen