Hoewel we vaak bang zijn dat we kilo’s aan zullen komen wanneer we een avondje de teugels laten vieren, valt dit reuze mee. Het is namelijk niet zo dat je van al dat lekkers kilo’s aankomt. Zoveel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen.

zo veel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen

Eerder schreven we al hoeveel kilo je gemiddeld aankomt tijdens de feestdagen, en dat viel reuze mee. We denken dat we al snel kilo’s aankomen wanneer we een avondje 5 gangen eten, of 4 oliebollen op een dag. Toch zal je heel wat meer je best moeten doen dan het eten van 4 oliebollen om één kilo aan te komen.

Hoeveel oliebollen moet je eten om één kilo aan te komen?

Een oliebol is natuurlijk niet mega gezond, maar als we kijken naar hoeveel calorieën er in een oliebol zitten, valt dit eigenlijk enorm mee! Een oliebol (zonder poedersuiker, dat dan weer wel) komt neer op zo’n 170 calorieën. Dit terwijl een gemiddelde appelflap al snel 360 calorieën bevat!

Nou, hoeveel moet je er dan van eten om een kilo aan te komen? Als je een halve kilo aan wilt komen, dan zul je 3500 extra calorieën boven je behoefte binnen moeten krijgen. Hiervoor moet je bijna 20 oliebollen eten, wow! Als je één kilo aan wilt komen zijn dit er dus 39.

Zwaarder na Oudejaarsavond

Toch is het vaak zo dat we zwaarder zijn na Oudejaarsavond. Hoewel je misschien denkt dat dit door de oliebollen komt, hoeft dit dus helemaal niet het geval te zijn! Grote kans dat dit gewoon door het vocht komt.

Oliebollen eten zonder zorgen

Goed nieuws dus; je kunt je jaarlijkse delicatesse eten zonder je schuldig te hoeven voelen! Hoewel een groot feest er dit jaar niet in zal zitten, kun je dus wel helemaal los gaan in de keuken. Zo kwamen we eerder al met het recept voor de Flügel oliebol, maar ook kun je een eigen twist aan de Martini Pornstar-bol geven. Niets is gek genoeg dit jaar!

Lees ook: 5x de meest bizarre variaties op de oliebol