Wat eet jij voor de lunch? Ben jij van de vertrouwde bruine bammetjes of ben jij het type dat elke dag de bedrijfskantine induikt in de hoop iets gezonds te scoren? Het is belangrijk dat je een lunch hebt die lekker en gezond is én gemakkelijk om mee te nemen. Bovendien moet het een vullende lunch zijn om ongezonde cravings in de middag te vermijden.

Preppen

Het is daarom het allerbeste om je eigen meal te preppen. De voordelen van mealpreppen, het voorbereiden van eten, zijn dat je altijd een lekkere en gezonde maaltijd hebt, welke belangrijke voedingsstoffen, mineralen en vezels bevat waardoor je gedurende de hele dag een verzadigend gevoel hebt. Ook kom je door mealpreppen minder snel in de verleiding om ongezonde dingen te eten en bespaart het je een hoop tijd. Doordat je de maaltijd van te voren klaar maakt hoef je daar tijdens je drukke dag niet meer over na te denken. Als kers op de taart bespaar je bovendien geld doordat je in één keer boodschappen doet in plaats van dat je op werk de kantine nog induikt voor een snelle lunch. Het is handig om op een vaste dag te preppen zodat je voor een aantal dagen klaar bent. Wat je dan kan maken? Bijvoorbeeld deze couscoussalade.

couscous-salade-lunch-femfem

Couscoussalade met feta en rucola

Naast dat dit recept heel lekker is zit het boordevol vitamines en mineralen, eiwitten, onverzadigde vetten en langzame koolhydraten. Hierdoor worden suikerpieken en de behoefte om in de middag naar chips of zoetigheid te grijpen, voorkomen.

Ingrediënten voor 4 personen:
– 200 gram couscous
– 1 groentebouillon
– 1 mango
– 1 komkommer
– 250 gram cherrytomaten
– 1 limoen
– 75 gram rucola
– 1 tl komijn zaad
– verse blaadjes munt
– 100 g fetakaas
– peper, zout

Bereiding:

Bereid de couscous zoals aangegeven op verpakking en voeg het bouillonblokje toe aan het water. Snijd vervolgens de mango en komkommer in vierkante blokjes en de tomaatjes in parten, schep dit door elkaar in een salade kom. Pers de limoen uit en voeg toe aan de salade. Schep vervolgens de couscous en het komijnzaad door de salade. Voeg als laatst de blokjes feta en de verse munt toe. Breng op smaak met peper en zout. Enjoy!