Ben jij volop aan het daten? Waarschijnlijk heb je dan al eens kennis gemaakt met de nieuwste trend op het gebied van daten. Helaas hebben we het ook niet over een positieve trend. Naast ghosting kun je tegenwoordig ook te maken krijgen met curving. Een trend waar we niet per se gelukkig mee zijn.

Wat is ghosting ook alweer?

Bijna iedere vrouw heeft wel eens te maken gekregen met ghosting, want het komt helaas steeds vaker voor. Je hebt het leuk met iemand, stuurt de hele dag door berichtjes naar elkaar en hebt al meerdere keren afgesproken: het lijkt alsof jullie al bijna een relatie hebben met elkaar. Maar dan ineens lijkt je crush van de aardbodem verdwenen, hij negeert alles wat je zegt en is niet meer te bereiken – een goed voorbeeld van ghosting.

curving
Bron: Pinterest

We maken nu kennis met curving

Als je dacht dat het niet erger kon, hebben we helaas slecht nieuws voor je. We maken de afgelopen jaren kennis met het fenomeen curvingSteeds meer mensen hebben het via sociale mediakanalen gezellig. Berichtjes via WhatsApp, Facebook of Instagram gaan over en weer, maar op het moment dat er een poging wordt gedaan tot een fysieke afspraak houdt de ander de boot af.

Hoe herken je curving?

Curvers, de naam voor mensen die dit doen, zijn te herkennen aan korte sporadische berichtjes en weinig getoonde interesse. Ze praten vaak over zichzelf en stellen nauwelijks vragen terug. Ze zijn eigenlijk uit op contact, maar willen dat voornamelijk via online kanalen. Ze gebruiken smoesjes als stress of drukte om de boot af te kunnen houden.

Heb jij contact met iemand die overduidelijk een curver is? Think again, want misschien verdien jij wel veel beter dan dit. Wij zijn in ieder geval extra scherp wanneer we via social media met een leuk persoon kletsen.

Lees ook: Waarom ghosting voorlopig nog een trend blijft