De cijfers zijn best wel schrikbarend: 78% van alle millennials zijn wel eens, zoals ze het benoemen, geghost. Je weet wel, het fenomeen van daten met iemand totdat diegene opeens uit het niets niks meer van zich laat horen. Het date-vorm van het pullen van een Houdini zeg maar, gewoon poof, uit het niets verdwijnen. We kennen het al een aantal jaar en het ziet ernaar uit dat we er voorlopig ook absoluut niet vanaf komen.

Ghosting Fem Fem

Eigenlijk is er een volledig woordenboek wat je zou kunnen creëren met alle vormen van iemand dumpen zonder daadwerkelijk normaal met iemand te gaan zitten om alles face-to-face te bespreken. Alsof onze generatie, de generatie die juist zo openbaar is met alles in hun leven (hi, Instagram) meer moeite heeft gekregen met het open en eerlijk zijn tegenover elkaar in het echt. Afijn, ghosting, voorlopig zijn we er nog niet vanaf – of iemand het bij jou doet of jij bij een ander – en dit is waarom:

Je wilt iemand als optie behouden

Want eigenlijk is er niemand in deze situatie gedumpt. Je hebt ook het fenomeen ‘submarining’ en dat is eigenlijk het moment dat diegene van wie je opeens niks meer hoorde, iets van zich laat horen. Iemand aan het lijntje houden à la 21ste eeuw zullen we het maar noemen.

Mensen zijn nou eenmaal bang voor confrontatie

Heel het ‘it’s not you, it’s me’-gesprek is voor niemand leuk. Ken jij daadwerkelijk iemand die absoluut geen moeite heeft met het dumpen van een ander? Kijk, leuk is natuurlijk anders, maar gun een ander eerlijkheid.

Je had geen officiële relatie

Dat zou pas erg zijn zeg, als je vriend of vriendin van twee jaar opeens helemaal niks van zich liet horen. Maar toch geldt hetzelfde voor de persoon waar je de laatste tijd veel tijd mee hebt doorgebracht. Alleen kiest men alsnog voor ‘the easy route’ in dit geval en vermijdt confrontatie.

Gebrek aan respect

Dit komt met name veel voor bij de zogenaamde ‘serial daters’. Ze daten voor de lol, zoeken er niks serieus achter (wat jij misschien wel deed) en laten makkelijk zonder schuldgevoel iets van zich horen.

Kortom, ghosting -vervelend, kwetsend en vooral de grootste mind f*ck die je kan ervaren in de liefde en dating en toch wordt het nog volop gedaan. Gelukkig kom je zo snel over een breakup heen ook al was het niet ‘officieel’ je vriend of vriendin.

Durf jij het aan om toch weer te beginnen met online dating? Dan is deze app misschien wel iets voor jou.