Een goed cv is een must als je gaat solliciteren voor een nieuwe baan. Hierop staat dan natuurlijk wat je werkervaring is én wat voor opleidingen je hebt gedaan. Persoonlijke informatie is toegestaan, maar wordt altijd zo veel mogelijk achterwege gelaten. Dat is immers toch niet zo belangrijk. Of toch wel? Nu blijkt dat bepaalde persoonlijke informatie juist wel vermeld kan worden. Dit zou ervoor zorgen dat je wel de ideale kandidaat bent voor jouw droombaan.

Gaten op je cv

We zijn dus geneigd om persoonlijke informatie vaak achterwege te laten op ons cv, waardoor gaten vaak onbesproken blijven. In plaats daarvan proberen we dan maar de nadruk te leggen op ervaringen en opleidingen die we wél hebben. Toch blijkt nu dat je dit beter anders aan kunt pakken. Als je op je cv zet waarom je een gat hebt, zou een werkgever dit waarderen. Hierdoor maak je meer kans op die droombaan dan dat je je mond zou houden.

Onderzoek wijst uit

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat je in sommige gevallen juist wel persoonlijke informatie op je cv zou moeten zetten. In dit onderzoek werden 3022 mensen gevraagd mee te doen. Een deel vertelde aan een potentiële werkgever wél uitgebreid over het gat op het cv terwijl het andere deel wijs z’n mond hield – zoals we eigenlijk altijd dachten dat het moest. Het resultaat was verrassend. Mensen die wél persoonlijke informatie vertelden over het gat op hun cv maakten maar liefst 30 tot 40 procent kans op het krijgen van de baan dan de mensen die hun mond hielden.

Heb jij dus wel eens een wereldreis gemaakt óf heb je om een andere reden besloten je carrière voor een tijdje op een laag pitje te zetten? Bespreek dit dan vooral met je potentiële werkgever, want op die manier laat je goed zien wij jij bent én waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Zó laat je jezelf van je beste kant zien!

Lees ook: Tijd voor een nieuwe baan? Leg die laptop opzij en maak een video-cv