Het lijkt wel een routine, bij elk nieuw sollicitatie gesprek dat je hebt worden meestal dezelfde vragen gesteld. Wat zijn je sterke en zwakke punten, hoe omschrijf je jezelf etc, etc. Nu zijn er genoeg bedrijven die het ook anders aanpakken. Benieuwd wat je zoal kunt verwachten?

@rawpixel
@rawpixel

Wat is je antwoord?

1: Je staat ergens op deze aarde. Je loopt een kilometer naar het zuiden, een kilometer naar het westen en kilometer naar het noorden. Je komt op dezelfde plek terecht. Waar ben je? Sommigen zullen het antwoord op deze vraag al weten. Het staat namelijk in de biografie van Elon Musk die deze vraag aan sollicitanten voorlegde. Het is de bedoeling om erachter te komen hoe rationeel jij nadenkt. Je zou moeten weten dat het antwoord de Noordpool is. Belangrijker nog, ze zouden het vermogen moeten hebben om te bedenken dat er nog een mogelijk antwoord is vlakbij de Zuidpool, waar je een kilometer richting het westen kunt lopen en op dezelfde plek terechtkomt.

2: Vertel me eens een grap. Creativiteit, articulatie en overtuiging: dat zijn kwaliteiten die met deze vraag worden bekeken. Het gaat er om dat jij mensen kunt entertainen en een boodschap kunt overbrengen. Wat is de toon van de manier waarop je praat, val je weg of spreek je hardop? Hoe zit het met je creativiteit? Kom je met een standaard grap aan of schud je de een na de ander uit je mouw. En vooral schaamte: ben je bang dat je niks kunt bedenken of je grap niet leuk genoeg is? Met genoeg zelfvertrouwen komt alles goed.

3: Als iemand een biografie over je schreef, wat zou de titel zijn? Wat schuilt er achter jou, hoe zit je in elkaar en wat is je persoonlijkheid? Je kunt nog wel zo mooi een babbel houden over alle doelen die je in je leven al behaald hebt, maar meestal vinden bedrijven het net zo interessant, zelf interessanter hoe jij in elkaar steekt als persoon.

4: Verkoop mij deze aansteker. Vooral als je een baan in de sales gaat nemen is het belangrijk dat je een goede babbel bij je hebt en om nog maar te zwijgen over je verkooppraatje. Bedrijven vinden het belangrijk dat jij voor jezelf kunt spreken en creatief genoeg kunt zijn om mensen over te halen mt jouw mening. Vandaar dat deze vraag behoorlijk vaak gesteld wordt. Hoe representatief ben jij?

5: Leg kort aan mij uit wat er in dit land gebeurde de afgelopen tien jaar. Deze vraag is puur bedoeld om je geheugen te testen. Kun je makkelijk dingen onthouden of vergeet je het snel? Nu verwachten bedrijven écht niet dat je alles kunt opdreunen van de laatste 10 jaar, als je dat zou kunnen dan moet je iets anders met je leven gaan doen. Nee, het gaat er puur om of jij belangrijke gebeurtenissen nog weet en hoe je iets kunt samenvatten.

6: Waar werd je vorige week ontzettend boos van? Wat vind jij vervelend? Ben je snel op je teentjes getrapt? Ze willen weten waar jij al van op de kast gejaagd van kan raken. Het is namelijk belangrijk bij een baan dat je niet snel in de stress schiet of ergens geïrriteerd over raakt als

7: Als je een superheld was, wie zou je zijn? Het doel van de vraag is om meer te weten te komen over je persoonlijke kwaliteiten. Wederom zijn er geen goede of foute antwoorden. De keuze van de superheld zegt iets over de persoonlijke eigenschappen van de sollicitant.

8: Geef op een schaal van een tot tien aan hoe raar je bent. Hoe zie jij jezelf? Bedrijven willen graag weten hoe jij in het leven staat. Neem je alles heel serieus of met een korreltje zout? Het ideale antwoord zou ergens tussen de 2 en de 9 zijn – het beste rond de 5. Het is namelijk ook weer niet goed als je het antwoord 1 of 10 geeft. Een middenweg en een beetje van beide is prima!

9: Hoe krijg je een giraffe in de koelkast? Deze vraag toont of je in staat bent om op een creatieve manier een antwoord te formuleren op een ingewikkelde situatie. Bij het antwoord stel je de grootte van de koelkast ter sprake, maar ook of je te maken hebt met een dode of een levende giraffe. Door het stellen van meerdere vragen laat je gelijk merken dat je grondig werk maakt van moeilijke werkzaamheden.

10: Wat zou je doen als je erachter komt dat een collega steelt? Met deze vraag wil de recruiter competenties testen tijdens het gesprek. Daarnaast gaat deze morele vraag in op je integriteit en gevoel van rechtvaardigheid. Als collega is het belangrijk dat je probeert de collega die in de fout gaat aan te spreken op zijn gedrag, zonder hier meteen ‘de baas’ bij te betrekken. Daarnaast is het afhankelijk van datgene dat wordt gestolen of je verdere stappen zet. Hiermee toon je aan dat je enerzijds het belang van teamwerk hoog is maar dat je, zodra het uit de hand loopt, maatregelen durft te nemen.

Lees ook: deze dingen zijn net zo belangrijk als je CV