Natuurlijk zijn er nog veel meer dagelijkse gewoontes die wel wat verbetering kunnen gebruiken maar we moeten ergens beginnen. Deze 5 gewoontes ga jij vanaf nu dus anders doen.

 1. Olie toevoegen aan je pasta tijdens het koken

  Koken is één van onze dagelijkse gewoontes en vele van ons eten regelmatig pasta. Een lekker scheutje olie toevoegen aan je pasta tijdens het koken zou ervoor zorgen dat de pasta niet aan elkaar kleeft. Skip dit toch maar de volgende keer: dit is namelijk de reden dat je saus zich niet lekker aan de pasta hecht. Wil je zorgen dat je pasta niet aan elkaar plakt, dan moet je gewoon zorgen dat je de juiste hoeveelheid water gebruikt. Gebruik daarvoor 1 liter water per 100 gram harde pasta. Neem wanneer je verse pasta gebruikt 1,5e liter water per 100 gram pasta.

 2. Werken zonder jezelf de juiste pauzes te geven

  Pauzes zijn key voor een productieve werkdag. Plan je pauze op de momenten dat je weet dat jouw productiviteit het laagst is. Dit is gewoon een kwestie van uitproberen. Zorg er dan voor dat je tijdens deze ‘inkakmomenten’ pauze neemt en niet op momenten dat het gebruikelijk is of op het moment dat collega’s pauze nemen, terwijl jij er eigenlijk nog niet aan toe bent. Het is jouw werk dat je af moet krijgen en je weet voor jezelf wanneer je dit het beste kan doen. Hoe je het effectiefst bent tijdens je werkdag lees je hier.

 3. Je handen drogen aan papieren handdoekjes

  Papier gebruiken om je handen af te drogen is sowieso niet goed voor het milieu. Als je geen andere keuze hebt, probeer dan in elk geval zo min mogelijk papier te gebruiken. Schud daarvoor dan eerst een paar keer flink met je handen voordat je een doekje pakt. Dan heb je genoeg aan één papieren handdoekje in plaats van 3.

 4. Je tanden poetsen in horizontale beweging

  Je tanden poetsen is een van de belangrijke dagelijkse gewoontes. Toch doen we dit over het algemeen enkel met horizontale bewegingen. Je tanden goed poetsen doe je echter het best horizontale én verticale bewegingen. Wissel deze dus met elkaar af en neem daarbij beide kanten van je tanden mee. Denk er ook aan dat je minimaal 2 tot 3 minuten moet poetsen en dat je dit 2 keer per dag moet herhalen voor een goede reiniging.

  tanden-poetsen-dagelijkse-gewoontes-femfem

 5. Je zak chips open laten als je hem niet op eet

  Hiermee bedoelen we niet dat je hem dus maar in één keer moet opeten. Gebruik echter wel een clip om de zak dicht te maken en mocht je zo’n clip niet hebben, gebruik dan een wasknijper. Dan is de chips de volgende keer als je hem wilt opeten nog lekker crunchy.