Daten. Het is en blijft altijd de vraag of het gesprek wel soepel zal gaan verlopen. Waarschijnlijk gaat er van alles om in je hoofd wanneer je het gesprek voert. ‘Wat ga ik hierna vragen?’ ‘Hoe kan ik het gesprek gaande houden?’. FEM FEM geeft je een aantal tips waardoor het gesprek met jou en mister (maybe) right vlekkeloos laat verlopen.

1. Start met een goede ijsbreker

De eerste indruk wordt gemaakt in de eerste paar seconde. Hiervoor zijn niet alleen je outfit en je houding belangrijk. Kom binnen met een positieve energie, begin niet met een standaard ‘Hey, alles goed?’ maar speel in op de omstandigheden. Of het nu het weer, de locatie, de dag van de week of iets over zijn outfit is: verzin iets spontaans en je staat al 1-0 voor.

2. Let op een goede houding

Wanneer je eenmaal een feilloze eerste openingszin hebt gebruikt is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Tover een glimlach op je gezicht en straal in je houding energie, interesse en zelfverzekerdheid uit. Eerder vertelden we jullie meer over lichaamshoudingen. 

3. Gebruik de zogenaamde sneeuwbal techniek

De sneeuwbal techniek is een super makkelijke techniek die vrijwel altijd werkt. Hiermee laat je het gesprek goed verlopen en voorkom je stiltes. Hou degene met wie je praat als hoofdonderwerp aan en leer hem op alle mogelijke wijzes beter kennen. Vraag hem naar wat hij doet in zijn vrije tijd en laat daarna merken dat je hebt opgelet door het samen te vatten. In de tussentijd kun je dan voor jezelf bedenken hoe je daarop gaat inhaken. Zegt hij dat hij graag voetbal speelt omdat hij graag tijd in teams doorbrengt? Vraag hem dan wat hij fijn vindt aan het teamverband en waarin dit nog meer naar voren komt.

daten-gesprek-vlekkeloos-stel-femfem

Wat je in elk geval niet zou moeten zeggen op een eerste date hebben we hier voor je op een rijtje gezet.