Als je al lang samen bent met je partner kan het verzinnen van leuke dates best lastig zijn. Jullie hebben zo goed als alles al wel een keer gedaan. En nog een keer naar de bioscoop gaan of uit eten is inmiddels wel een beetje saai geworden. Voor alle inspiratieloze stellen hebben wij de leukste dates gevonden voor wanneer jullie echt niks anders kunnen bedenken.

date inspiratie FEM FEM

1. Uit eten, maar dan anders

Uit eten gaan hebben jullie waarschijnlijk al zo vaak gedaan, dat het jullie neus uitkomt. Maar uit eten gaan hoeft niet steeds hetzelfde te zijn. De manier om uit eten gaan spannender te maken is door de ervaring uniek te maken. Ga bijvoorbeeld naar een restaurant wat een speciale eet ervaring aanbiedt. Een perfect voorbeeld hiervan is het restaurant CTaste in Amsterdam. In dit restaurant eet je volledig in het donker! Een ander idee is om te gaan eten in een restaurant waar eten geserveerd wordt wat jullie allebei nog nooit geproefd hebben. Probeer een exotische keuken uit en ontdek samen wat de wereld allemaal te bieden heeft op culinair gebied.

2. Escape room

Een escape room is de perfecte relatie test. Kunnen jullie goed samenwerken om de puzzels op te lossen en jezelf te bevrijden? Escape rooms zijn ontzettend populaire uitjes voor vriendengroepen. Maar voor koppels kan dit ook dienen als een super leuke date. Er zijn verschillende escape rooms die speciaal bedoelt zijn voor met zijn tweetjes. Kies een voor een horror thema, een moord mysterie of vind een verborgen schat, de mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Pretpark

Pretparken zijn altijd leuk, maar voor een date is het perfect. Activiteiten waardoor je hart sneller gaat kloppen zijn ideaal voor dates. Er zijn genoeg leuke pretparken in Nederland om uit te kiezen zoals De Efteling of Walibi Holland. Maar in het buitenland zijn er nog meer parken te vinden die je zeker een keer bezocht moet hebben. Parken zoals Europa Park in Duitsland zijn ideaal voor weekendjes weg. En voor de koppels met een wat groter budget is Disneyland Parijs de ultieme romantische bestemming. Een pretpark met een uniek thema is ook zeker leuk om te bezoeken, zoals dit wijn pretpark in Frankrijk.

4. Een nieuwe sport uitproberen

Als jullie toch liever wat sportiefs doen is het super leuk om als date een nieuwe sport uit te proberen. Dit kan een extreme sport zijn zoals bungeejumping, parachutespringen of klimmen. Maar een wat minder gevaarlijke sport is natuurlijk ook een prima optie. Een enorm leuke ervaring die jij met je partner kan delen is bijvoorbeeld samen leren indoor skydiven. City Skydive in Utrecht is hiervoor een enorme aanrader!

5. Wat dacht je van dansles?

Altijd al willen leren dansen, of koken? Neem dan samen met jouw partner een les. Samen nieuwe dingen uitproberen is een enorm goede manier om jullie band te versterken. Probeer hiervoor ook een les te zoeken om iets te leren wat jullie allebei nog niet kunnen, dan is de ervaring voor jullie allebei even bijzonder. En wie weet, misschien hebben jullie er later nog wel wat aan. Jullie vrienden kunnen verrassen met jullie nieuwe kookskills is altijd leuk!