Dus jij bent verantwoordelijk voor het organiseren van je vriendinnenuitje dit jaar? Waar je heen moet is Parijs. Ja, de stad is natuurlijk al fantastisch an zich, maar we hebben ook een activiteit ontdekt waar jij gegarandeerd heel veel punten mee gaat scoren. Wat dacht je namelijk van een escape room volledig in het teken van wijn?

wijn escape room FEM FEM

In Parijs bestaat er een escape room volledig in het teken van wijn. Dus ben jij een wijnliefhebber? Dan moet dit absoluut op jouw bucket list.

Wine Gaming

De naam van het spelletje is Wine Gaming en het is de bedoeling dat je door middel van een wijnproeverij kan raden welke fles er achter het slot zit. Dus ja, je moet wel een echte wijnkenner ook zijn wil je hier goed in zijn (challenge accepted). Het gaat in totaal om 15 verschillende soorten wijn en je hebt vijftig minuten de tijd om de codes kraken en de begeerde fles mee naar huis te nemen. Er is dus inderdaad een kans dat je redelijk aangeschoten de escape room verlaat.

Maistres Goûteurs

Het is overigens meer dan alleen maar wijn drinken hoor. Er zit ook gewoon een verhaal gekoppeld aan de escape room. Je gaat namelijk terug in de tijd en maakt kennis met het mysterieuze broederschap van de ‘Maistres Goûteurs’. Hier moet je verschillende elementen gaan identificeren in de wijnen die je proeft en daarmee kraak je de code en win je de fles!

Enthousiast geworden? Regel gelijk een weekendje Parijs met je vriendinnen en boek Wine Gaming. En mocht je toevallig richting California binnenkort gaan? Ook daar hebben ze een fantastische escape room volledig in de teken van wijn.