Laten we even voorop stellen dat wij ontiegelijk dol zijn op onze hoofdstad. Het is mooi en er is, vooral in de zomermaanden, heel veel te doen. Maar uit onderzoek blijkt dat daten in Amsterdam absoluut niet voordelig is voor je portemonnee. Het is zelfs de op één na duurste dating stad van de wereld!

daten in Amsterdam FEM FEM

Daten in Amsterdam

Uit onderzoek van Taxi2airport blijkt dat je voor een romantische avond in Amsterdam flink in de buidel moet tasten. Op het gebied van daten staan ze in de top 3 duurste hoofdsteden ter wereld. Voor dit onderzoek hebben ze gekeken naar de gemiddelde date-uitgaven in 58 verschillende hoofdsteden.

In Amsterdam ben je gemiddeld €65,06 kwijt wanneer je besluit ergens een hapje te gaan eten maar de echte uitschieter zijn de kosten die je betaald wanneer je besluit naar de bioscoop te gaan. In Amsterdam ben je namelijk zo’n €24,06 kwijt om met twee man een film te zien. In de andere hoofdsteden die ze hebben onderzocht kwamen ze erachter dat je maximaal €10 kwijt bent aan bioscoopkaartjes.

De duurste stad om te daten

Op de eerste plek staat Luxemburg als duurste stad om te daten. Voor een romantisch diner met z’n tweeën ben je gemiddeld €68,40 kwijt. Ook Kopenhagen, Washington D.C. en Parijs zijn dure dating steden is gebleken uit het onderzoek.

De goedkoopste stad om te daten

Goedkoop daten doe je in Sucre, in Bolivia. Hier ben je gemiddeld €48,88 kwijt voor twee personen. Andere steden die ook goed scoren op het gebied van ‘goedkoop daten’ zijn New Delhi, Ankara, Caïro en Bakoe.

Afijn, het is misschien wel prijzig maar Amsterdam is en blijft een prachtstad dus mocht je hier toch willen daten, met deze date scoor je gegarandeerd een vervolg.