Heb jij plannen dit weekend in het altijd prachtige Tilburg? Bekijk hieronder de barretjes die je vooral niet wilt missen; Tilburg zit namelijk vol met unieke en romantische barretjes.

leukste date plekken Tilburg FEM FEM

Eve

Deze hippe tent bestaat nog niet zo heel lang, maar is niet meer weg te denken uit Tilburg. Qua eten is er voor ieder wat wils, ook voor de vegatariërs onder ons. Niet alleen het eten is om te smullen, maar is de aankleding van Eve ook aantrekkelijk. Als je hier wilt dineren is het handig om eventjes vooraf te reserveren, aangezien deze plek populair is onder de Tilburgers. Voor een snelle hap of een borreltje kun je gelukkig wel spontaan binnen lopen. Fun fact: ‘Eve’ staat voor ‘eten voor eten’. Tja. want wat gaat nou boven eten? Daarnaast doneren ze ook een deel van de opbrengst aan de World Food Programme.

  • Burgemeester Brokxlaan 1046

De Houtloods

Als je toe bent aan een diner met allerlei verassende smaken, zit je bij De Houtloods helemaal op je plek. Het restaurant is te vinden in het oudste gebouw van het gebied de Spoorzone. Hier gebruikte ze eerst de ruimte voor houtopslag (vandaar de naam) en het bijzondere hieraan is dat ze een open keuken hebben, midden in het restaurant.

  • Burgemeester Brokxlaan 1041

Eetbar de Wagon

Als je zegt uniek, dan zeg je Eetbar de Wagon. De naam zegt het eigenlijk ook al: je eet hier een bar in een wagon. Nou ja, twee eigenlij. Naast een unieke locatie, zijn de gerechten ook zeker niet verkeerd. Zo zijn het gerechten die je wel vaker voorbij hebt zien komen, maar toch even in een nieuw jasje gestoken.

  • Burgemeester Brokxlaan 1041

Bargús

Zijn jullie in voor een wijntje of een cocktail in combinatie met jullie eten? Dan is Bargús de ideale plek om naartoe te gaan. Het barretje is wel klein, maar klein is hier absoluut heel fijn.

  • Heuvelstraat 139a

RAW

RAW: een industrieel pand dat karakteristiek en tegelijkertijd hip aanvoelt. Hier kun je gezellig lunchen, dineren of lekker genieten van een wijntje. Om extra te genieten, kun je (als het weer het toelaat) ook buiten zitten op het terras en genieten van je drank in het zonnetje. En als je geluk hebt, speelt er ook nog eens live muziek op de achtergrond.

Heb je dit weekend al plannen in Eindhoven? Bekijk ook de barretjes die je vooral niet moet skippen als je er bent.