Het aantal dating apps tegenwoordig is eindeloos. Zo is er natuurlijk de bekende Tinder maar ook iets minderen bekende dating apps zoals Ship. Maar waren jullie ook op de hoogte van het feit dat er een ander platform is wat gebruikt wordt voor het vinden van een nieuwe liefde? LinkedIn, het professionele netwerkplatform, is ook the place om op zoek te gaan naar je toekomstige partner.

LinkedIn daten FEM FEM

Kijk, gek is het eigenlijk niet. LinkedIn heeft alle ingrediënten die vaak nodig zijn voor andere dating apps. Zo heb je uiteraard een profielfoto, je hebt een gedetailleerde bio en ook geavanceerde zoekfuncties dus waarom zou je het niet kunnen gebruiken om een date te scoren? En stel, stel je wordt afgewezen, dan kan je gewoon terugvallen op het “ik wilde alleen maar netwerken” excuus.

Zo date je via LinkedIn

Wil je het zelf uitproberen of wil je weten of iemand echt een werk connectie met je wilt maken of wellicht iets meer dan dat? Hier is de LinkedIn dating stappen plan:

Connectie maken

De allereerste stap is natuurlijk het verzoek om een connectie te maken. Pas als die connectie is gemaakt kom je erachter wat de bedoelingen zijn want heeft iemand een baan voor je in de aanbieding of hebben ze je een verzoek verstuurd omdat je een potentiële relatiekandidaat bent?

Updates liken

Op sites zoals Facebook en Instagram kan je reageren op mensen door dingen te liken. Dit werkt ook zo op LinkedIn. Het is een simpele manier om aandacht van iemand te krijgen.

Felicitaties

Een nieuwe baan betekent een verandering op jouw LinkedIn. Hij of zij liket het uiteraard maar stuurt je daarna ook nog eens een persoonlijk bericht om je te feliciteren – dit is namelijk een perfect manier om contact met je op te nemen zonder dat het opeens uit het niets komt.

Profiel bekijken

Op LinkedIn kan je natuurlijk zien wie er op je profiel heeft gekeken. Heb je een LinkedIn Premium account, dan kan je zelfs zien hoe vaak ze hebben gekeken (moet je voorstellen als dit ook op Instagram kon!). Afijn, merk je dat er iemand is die regelmatig op je profiel zit, dan zou dat een indicatie kunnen zijn dat ze mogelijk geïnteresseerd zijn.

Nog meer felicitaties 

Niet alleen een nieuwe baan wordt gevierd, ook krijg je een bericht als je jarig bent terwijl je nog nooit de persoon hebt ontmoet.

En dan eindelijk: de uitnodiging

“Hey, ik zie dat je nu ook hier in Amsterdam woont. Zin in koffie?” And there you have it. Je hebt een date via LinkedIn.

Lees ook: leugentjes om bestwil die vaak tijdens een eerste date worden verteld.