Dames, het is heus niet altijd aan de mannen om de eerste move te maken. We leven tenslotte in 2018 en ja, ook mannen vinden het leuk wanneer er een vrouw op hun afstapt of het nou in het echt is of via een berichtje op een dating app. Maar lukt het je nog steeds niet om Prince Charming te vinden op Tinder of Happn of wat voor app dan ook? We’ve got good news for you. Éindelijk is de meest populaire dating app uit Amerika gelanceerd in Nederland.

Bumble dating app FEM FEM

Of je nou met iemand wil daten, op zoek bent naar een vriendschap of juist alleen wil netwerken: doe het met Bumble. In 2014 was het ooit begonnen als dating app maar Bumble is sindsdien uitgebreid. Zo heb je Bumble BFF en Bumble Bizz wat er voor zorgt dat het een allround socialmediaplatform is geworden met een sterke focus op female empowerment. Het initiatief bij Bumble ligt namelijk bij de vrouw.

Bumble goes global

Met al meer dan 35 miljoen gebruikers wereldwijd is het dan nu eindelijk tijd voor Bumble om de Nederlandse markt te veroveren. In navolging van Duitsland, Frankrijk, Spanje, Engeland en Australië wordt de Nederlandse lancering gevierd met een specifiek Nederlands programma waarbij de gebruikers van de app toegang krijgen tot een aantal inspirerende activiteiten waarmee ze elkaar offline kunnen ontmoeten.

Wat oprichtster Whitney Wolfe Herd ook graag wil bereiken met haar platform is het beëindigen van vrouwenhaat en een sociale verandering bevorderen. In tegenstelling tot andere dating-apps zetten vrouwen bij Bumble de eerste stap en daarmee veranderen ze de ouderwetse regels van daten. Fun fact: in Nederland is de verdeling tussen man en vrouw op de applicatie bijna 50/50, namelijk 55% van de gebruikers is vrouwelijk en 45% mannelijk.

Kortom dames, het is tijd voor een Tinder-timeout én tijd om de mannen te veroveren in plaats van altijd andersom. Hoe je het gaat aanpakken? Bumble dus.

The sarcasm level on this PSA is at capacity.

A post shared by Bumble (@bumble) on

Lees hier meer over het verschil van daten in verschillende landen.