Daten….het blijft soms een lastig dingetje. Al helemaal in deze gekke tijden. En wat moet je nou allemaal op je dating profiel zetten en wat juist niet? Je dating profiel is natuurlijk een momentopname waarin je een goede eerste indruk wil maken. Daarom zijn de foto’s die je plaatst, en daarnaast ook je omschrijving erg belangrijk. Deze kunnen namelijk een grote impact hebben op hoeveel succes je gaat hebben met daten. Een eerste indruk zegt alles, toch? Je dating profiel is eigenlijk een beetje hetzelfde als je cv. Daarom geven wij je wat tips over wat je nou wel/juist niet op je profiel moet zetten. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

Dit is wat je niet op je dating profiel wilt zetten (onderzocht, vastgesteld en bewezen) FEM FEM

Even voor de duidelijkheid..

Voordat we tips geven, willen we even zeggen dat er natuurlijk geen goed of fout bestaat bij het invullen van jouw dating profiel. Het belangrijkste is dat je jezelf blijft en doet waar jij je goed bij voelt.

Positive vibes

De eerste tip is: wees positief. Uit onderzoek is gebleken dat positieve mensen namelijk aantrekkelijker worden gevonden dan negatieve. Wanneer je een negatieve toon aanzet op je datingprofiel, kun je namelijk verbitterd en pessimistisch overkomen. Ik hoor je nu denken: negatief? Natuurlijk zet ik niet iets negatiefs op mijn profiel, maar een voorbeeld is: verander bijvoorbeeld ”Niet opzoek naar iemand die een spelletje speelt” naar: ”Opzoek naar een toegewijde relatie”. Op deze manier heeft jouw omschrijving een hele andere toon, en is dus positiever.

Leugentje om eigen bestwil

Het is soms erg verleidelijk om een klein leugentje in je omschrijving te zetten, bijvoorbeeld over je lengte. Maar doe dit niet! Je zult uiteindelijk alleen jezelf hiermee hebben. Daarnaast zal jou date ook snel genoeg merken dat jij niet helemaal eerlijk geweest bent, en zeg nou zelf, ‘bedrog’ is geen goede eerste bouwsteen voor een relatie.

Emoji’s met mate

Emoji’s kunnen een leuke opvulling zijn voor je profiel, maar gebruik ze met mate. Ten eerste interpreteert iedereen emoji’s op een andere manier.  Hierdoor kunnen je potentiële matches jouw boodschap misschien niet begrijpen. Als iemand erachter probeert te komen wat jij bedoelt met de emoji’s, is de kans groot dat zij deze moeite liever niet willen doen en jou al weg swipen, en dat is natuurlijk zonde.

Hoge eisen stellen

Het is uiteraard grappig om op een humoristische manier allerlei eisen te stellen en dit in jouw profiel op te nemen. Maar denk hier goed over na, want niet iedereen zal dit meteen begrijpen, laat staan de lol hiervan inzien. Dit zijn vereisten die je in ieder geval beter zou kunnen laten: ‘moet minstens 1,80 meter lang zijn’ of ‘doe geen moeite om me berichten te sturen als je niet van avontuur houdt’. Dit komt niet alleen onaardig over, maar het zorgt er zelfs voor dat je bepaalde mannen afschrikt. En als dat nou juist de opzet is, kun je het natuurlijk altijd nog proberen op die manier ;-).

Niet alleen groepsfoto’s

Deze tip heb je vast vaker gelezen, maar het is echt belangrijk om niet alleen groepsfoto’s te plaatsen. Groepsfoto’s geven dan wel een kijkje in je sociale leven, maar het kan erg moeilijk zijn om te achterhalen wie jij bent. Zorg er daarom voor dat er op z’n minst een foto in jouw profiel voorkomt waar alleen jij op staat. Niemand neemt namelijk de tijd om te gaan zoeken wie jij nou eigenlijk bent, en dan is het 3…2….1 swipe.

Too much information

Het kan erg opdringerig overkomen als je te veel in je bio hebt staan. We hoeven je hopelijk niet te vertellen dat je persoonlijke gegevens zoals je adres en mobiele nummer in ieder geval niet moet delen op je profiel. Daarnaast is het interessanter om nog iets aan de verbeelding over te laten, geef je daarom niet helemaal bloot in je omschrijving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan karaktereigenschappen, je opleiding, je familie etc.

Niks, Nada, Noppes

Oke, het is dus niet goed om te veel bloot te geven, maar ook niet om helemaal niks in je omschrijving te hebben. Verwarrend? Dat snappen wij. Maar zeg nou zelf, zou jij eerder iemand liken die alleen leuke foto’s heeft? Of iemand waarvan je al een klein beetje persoonlijkheid ziet door middel van een korte beschrijving? Yup, de meeste mensen kiezen voor dat tweede. Daarnaast kan het ‘lui’ overkomen als je niks in je omschrijving hebt staan, alsof het jou allemaal niet zoveel boeit. En dat is natuurlijk ook niet wat we willen!

Lees ook: Wil jij meer daten? Dit is hoe je dat doet