Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er nog nooit zo veel singles in Nederland zijn geweest. En ja, mocht je dan nog steeds zoekenden zijn naar de liefde dan kan je uiteraard je telefoon erbij pak óf probeer een keer iets anders. Er is namelijk een dating trend wat up and coming aan het worden is en dat is: de liefde vinden op een cruiseship.

dating trend 2019 FEM FEM

Single cruises zijn hot. Voorheen waren cruisemaatschappijen vooral gericht op stellen en families en totaal niet interessant als soloreiziger. Dit vooral ook omdat er vrijwel nooit single hutten waren op schepen maar daarin heeft onder ander de Norwegian Cruise Line verandering in gebracht. Rond de eeuwwisseling lanceerde zij al schepen met daarin een speciale zone voor alleenreizenden maar de laatste vijf jaar zie je dat dit iets is wat meerdere cruisemaatschappijen op inspelen.

Dating trend

In 2014 lanceerde Royal Caribbean International de Quantum of the Seas. Dit was hun eerste schip met accommodatie voor alleenreizenden en ook biedt de Holland America Line hutten voor singles aan. Met zo’n 100 nieuwe cruiseschepen het afgelopen vijf jaar waarbij er meer faciliteiten zijn voor singles (én niet geheel onbelangrijk: een aangepaste prijsniveau) worden er vaker reisjes geboekt door soloreizigers. De cruisetrend is een fantastische manier om ongedwongen andere mensen te ontmoeten (wellicht wel jouw toekomstige partner) én tegelijkertijd de mooiste plekken van de wereld te ontdekken.

Afijn, zoek jij jouw eigen Jack Dawson, dan weet je wat je te doen staat. Maar dan wel mét een happy end.

Lees ook: waarom social media de romantiek verpest.