Laten we beginnen met het feit dat we niet anti-social media zijn als het gaat om het vinden van een partner. Zo zijn er voldoende mensen die wél de liefde hebben gevonden via een dating app of via bijvoorbeeld Instagram. Maar als het aan komt op écht daten, dan heeft social media er ook voor gezorgd dat de romantiek af en toe wel héél ver te zoeken is.

social media romantiek FEM FEM

Tijdperk zonder telefoon

Kun je je nog een tijdperk voorstellen waarin je amper tot nooit gebruik maakte van een mobiele telefoon? Dat de mensen waarmee je op date ging mensen waren die je spontaan in het echt had ontmoet en niet via een dating app? Afijn, soms lijkt het wel alsof alles toen een stuk simpeler was. Toen werd je niet zomaar weggeswiped voor de volgende of ‘geghost‘ of alle andere dating termen die erbij zijn gekomen sinds we allemaal gehecht zijn aan onze telefoons. Dankzij het internet heb je gelijk honderden partners binnen het bereik van een muisklik en ja, voor sommige is dit ideaal en voor andere de hel.

Miscommunicatie

Daten tegenwoordig zorgt gewoon voor een hoop miscommunicatie. Uiteraard miscommunicaties tijdens het appen want iemand interpreteert jouw berichtje wellicht anders dan hoe je het bedoelde of andersom. Dan hebben we natuurlijk nog de problematiek van WhatsApp en de blauwe vinkjes. Hóezo is een bericht wel gelezen maar heb je nog geen reactie? Hoelang moet je nou eigenlijk wachten met reageren zonder wanhopig over te komen? Zie je, ergens was het misschien toch wel echt een stuk makkelijker toen je nummers uitwisselde voor een vaste lijn en geen mobiele telefoon.

Het gebrek aan moeite

Alles gaat tegenwoordig zo makkelijk.Vroeger moest je nog goed je best doen om indruk te maken op iemand maar tegenwoordig hoef je maar naar rechts te swipen of in een DM van iemand belanden om contact te maken. En wat is er in hemelsnaam gebeurd met alle old school romance? Zijn er überhaupt nog mensen die liefdesbrieven schrijven? Of een bos bloemen versturen. Cliché, ja, maar zijn we niet allemaal een beetje suckers for romance? Neem Valentijnsdag maar als voorbeeld. We zeggen altijd dat we niks willen want ‘Valentijnsdag is dom’ maar toch zijn we teleurgesteld wanneer we niks krijgen. Afijn, tegenwoordig hoef je maar een aantal woorden te tikken op je iPhone en voilà. Je bent binnen.

Moed bij elkaar rapen

Op iemand afstappen, dat moet je maar durven. Dit wil niet zeggen dat dit nooit meer gebeurt, maar tegenwoordig is het net even iets makkelijker om snel een bericht naar iemand te versturen om af te spreken. Dan voelt een afwijzing overigens ook minder heftig als het niet face-to-face is. Wisten jullie trouwens dat mannen het ook waarderen als wij op hun afstappen? Probeer het eens een keer. You’ll be surprised.

Afijn, laat die telefoon af en toe lekker liggen. Ga de hort op, ontmoet mensen in het écht. Heus niet dat je alleen de liefde online ontmoet.

Lees ook: alle ergernissen van mannen en hun whatsapp-gedrag.