We swipen ons een slag in de rondte, en soms levert dit de nodige frustratie op. Je spendeert uren per dag aan je dating apps en nog steeds heb je geen leuke match! Pfff. Hoe kan dit nou? Deze foto’s kun je het best wel en juist níet plaatsen op je datingprofiel!

Hoe stel je een goed datingprofiel samen?

Je perfecte match vinden begint natuurlijk bij je profiel. Meestal word je in minder dan 1 seconde naar links of rechts geswiped, dus een goede eerste indruk is een must! 

Naast je knappe uiterlijk wil je natuurlijk ook dat je innerlijk naar voren komt. Als je aan het swipen bent met als doel een relatie is het namelijk wel belangrijk dat jullie op persoonlijk leven klikken (en misschien een paar gedeelde interesses hebben). Volgens relatiewetenschapper Logan Ury wil je foto’s delen die nauwkeurig en flatterend zijn. Daarnaast wil je ook aanwijzingen geven over wie jij daadwerkelijk bent – mensen zijn opzoek naar authenticiteit.

Welke foto’s moet je niet op je datingprofiel plaatsen?

Natuurlijk zijn er no go’s wanneer het gaat om foto’s die je wel of niet op je datingprofiel wilt plaatsen. Wij nemen ze stuk voor stuk door zodat jij niet de fout ingaat.

#1 Een foto met een vis

Daar is ‘ie weer! Dit is misschien slecht nieuws voor de visliefhebbers maar visfoto’s zijn een enorme afknapper. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de gebruikers van de dating app Hinge minder snel een bericht zouden sturen wanneer iemand een visfoto op zijn profiel heeft. Als we het hadden over “meer vissen in de zee” waren karpers níet wat we bedoelde.

#2 Een feest foto

Je zou misschien denken dat een feest foto laat zien dat je sociaal bent en van een drankje houdt (op zijn tijd). Helaas kan dit doen lijken alsof je nog middenin de party fase zit en dat je vooral nog niet klaar bent voor een relatie.

#3 De badkamer selfie

Wij snappen gewoon niet hoe je een badkamer selfie op je datingprofiel kunt zetten. Maar goed, het gebeurt toch. Laten we voor eens en altijd duidelijk maken dat dit niet aantrekkelijk is. We leven niet meer in 2016 mensen.

#4 Een foto in de sportschool

Natuurlijk is het aangenaam als je sportief bent (want goed lichaam en uithoudingsvermogen). Toch zit niemand te wachten op een foto van jou met je aangespande biceps of wasbordje. Dit kan namelijk doen overkomen alsof je enorm ijdel bent.

#5 Filters

Filters zijn niet meer weg te denken uit ons leven en ze bieden de perfecte oplossing als je gewoon even géén zin hebt om make-up op te doen. Toch wil je deze foto’s niet op je datingprofiel plaatsen. Mensen willen namelijk zien wie jij écht bent en zitten niet te wachten op een zogenoemde catfish.

Deze foto’s wil je wel op je datingprofiel plaatsen

Alleen maar zeggen hoe het níet moet, daar hebben we natuurlijk niets aan. Als je zorgt dat onderstaande foto’s te zien zijn op je datingprofiel, dan maak je gegarandeerd kans op een leuke match!

#1 Een duidelijke foto van jezelf (van dichtbij)

Dit klinkt misschien als een no-brainer maar er zijn genoeg mensen die geen duidelijke foto van zichzelf op hun profiel hebben. Foto’s van veraf, met zonnebril of van de achterkant hebben we vrij weinig aan. Zorg er dan ook voor dat dit jouw eerste foto is!

#2 Een (glim)lachende foto

Te veel serieuze foto’s kan doen lijken alsof je geen “gekke kant” hebt. Nu is het zo dat mannen opzoek zijn naar een vrouw met humor, dus laat je silly side maar zien! Dit vinden mannen alleen maar aantrekkelijk.

#3 Huisdieren

Vergeet de vis, hier gaat het om puppy’s. Uit onderzoek bleek dat mensen eerder een berichtje stuurde als iemand een hond had. Let wel op: je wil natuurlijk wel dat hij je date voor jou en niet voor je hond!

#4 Een reisfoto

Die verdomde millennials altijd met hun reisfoto’s… Toch blijken ze het goed te doen! Dit is ook gelijk een goede manier om een gesprek op gang te brengen. Zijn jullie allebei in Parijs geweest? Dan kunnen jullie je verhalen delen onder het genot van een vers croissantje en een café au lait.


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @indira

#5 Een foto waarop je netjes gekleed bent

Dress for success baby! Wanneer je moeite in je outfit steekt, betekent dit dat je goed voor jezelf zorgt. Weet je niet wat je aan moet trekken op de foto? Deze kledingstukken vinden mannen onwijs sexy bij vrouwen.

Lees ook: 10 redenen dat je een hond nodig hebt in plaats van een vriend