Heb je een kater, dan denk je hoogstwaarschijnlijk eerder aan het eten van een vette hap of juist übergezond om er zo snel mogelijk weer van af te zijn. Wellicht nog met een paracetamol erbij om van je bonkende hoofdpijn af te komen. Woon je in Zuid Korea, dan eet je gewoon ijs.

kater ijs Fem Fem

Hier vindt je namelijk de Gyeondyo-bar, beter bekend als een ‘anti-kater ijs’ om je the morning after het benuttigen van íets te veel drankjes te helpen. Nieuw is het niet. De Gyeondyo-bar (wat overigens ‘hang in there’ betekent) bestaat al zo’n twee jaar, maar ze krijgen momenteel weer een hoop aandacht dankzij hun grapefruitijs waarvan zij beweren dat het dé perfecte remedie is tegen een kater.

Het zit ‘m in de Hovenia dulcis sap – gemaakt van de eetbare bloemenstelen van Japanse krentenboom genaamd Hovenia dulcis. Dit wordt al jaren gebruikt in Aziatische landen als een geneesmiddel tegen hangovers en hun befaamde grapefruitijs bevat 0.7 procent hiervan.

anti kater ijs Fem Fem

Jammer genoeg ligt het nog niet in Nederland in de schappen anders wisten wij wel waar we onze vriezers mee zouden vullen…

Lees ook over de 8 soorten katers die je waarschijnlijk wel eens hebt gehad in je leven.