Ontbijten. We kunnen niet zonder. Het geeft je energie en het laat je de dag rustig beginnen. Iedereen ontbijt anders. Van yoghurt met havermout tot aan pannenkoekjes met aardbeien. Maar wat is nou eigenlijk goed en wat is slecht? Wij delen het.

slechte ontbijt FEM FEM

Geen ontbijt

We weten allemaal dat niet ontbijten mega slecht voor je is, maar we maken onszelf er soms schuldig aan. Zonde, want je voelt je hierdoor de hele dag futloos en energieloos. Ook is er uit onderzoek gebleken dat de mensen die wel ontbijten per dag 400 calorieën meer verbranden omdat ze overdag minder snel neigen naar een ongezonde snack en actiever zijn. Goed om te weten toch?

Te weinig ontbijten

Je hebt haast en doet snel even een banaan in je tas om het vervolgens in de trein op te eten. Maar wist je dat dit helemaal geen zin heeft? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een ontbijt met minimaal 350 calorieën en minimaal 20 gram eiwitten voldoende is om overdag kilo’s te verliezen.

Boterhammen, bagels en pannenkoeken

Ondanks dat boterhammen, pannenkoeken, bagels en muffins populaire en vooral instagrammable ontbijtjes zijn, is dit niet de meest calorie-arme keuze. Ze missen de vezels en eiwitten die we hard nodig hebben. Zo af en toe is het niet erg natuurlijk, maar zorg wel dat je hier een balans in vindt.

Smoothies die kant en klaar zijn

Smoothies uit de supermarkt. Ze zijn lekker en makkelijk. Maar gezond? Helaas niet! Ze zitten namelijk vol met toegevoegde suikers. Het is daarom beter om zelf smoothies te gaan maken. Inspiratie nodig? Dit zijn de lekkerste groene smoothies om je dag energiek te beginnen.

Lees ook: de stiekeme dikmakers die slecht zijn voor je dieet.