Wil jij in het nieuwe jaar een tattoo laten zetten? Dat is natuurlijk super spannend en leuk, vooral als het je eerste keer is. Voor je het laat zetten zijn er een aantal dingen die je echt moet weten voordat je de tattoo shop binnenloopt en wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de 7 dingen waar je rekening mee moet houden:

tips tattoo zetten FEM FEM

1. Wees voorbereid op de pijn

Dat een tattoo laten zetten pijn doet is natuurlijk niks nieuws. Maar hier goed op voorbereid zijn en weten wat je kan verwachten kan je een hoop schrik schelen wanneer het zo ver is. Sommige plekken doen meer pijn dan anderen. Ook de grootte van de tattoo zal invloed hebben op hoeveel pijn je zal moeten doorstaan. Een kleine tattoo op een plek waar wat meer vet zit is het minst pijnlijk. Plekken zoals je ribben, voeten, enkels en knieholtes vallen onder de pijnlijkere plekken. Gelukkig helpt de spanning je een beetje met de pijn. Wanneer de adrenaline in kickt zal je de pijn hopelijk een stuk minder voelen. Tijdens het tatoeëren heel veel pijn? Vertel het aan de tatoeëerder, die kan er dan rekening mee houden.

2. Het is misschien duurder dan je zou verwachten

De prijs van een tattoo verschilt per tattoo artiest of shop. Kleine tattoo’s kosten vanzelfsprekend veel minder dan een hele arm vol, maar deze kosten ook zeker niet niks. Je kan verwachten om bij een goede tattoo artiest niet minder te betalen dan 50 euro voor een kleine tattoo. Een grotere tattoo met kleureninkt kan de prijs al snel boven de 500 euro doen uitstijgen. De prijs van tevoren met de artiest bespreken is dus zeker aan te raden. Voordat je je straks rot schrikt.


View this post on Instagram

Home is where the heart is. Officially back with @imgmodels!!!

A post shared by Erin Wasson (@erinwasson) on

3. Creëer samen met de artiest jouw perfecte design

Om een unieke tattoo te creëren die helemaal bij jou past is het zeker aan te raden om hiervoor samen te gaan zitten met de artiest. Als je nog niet zeker weet wat je wil hebben hebben tattoo artiesten vaak zat ontwerpen klaarliggen die jij misschien wel helemaal geweldig vindt. Als je al een ontwerp in gedachte hebt kan je deze voorleggen aan de artiest. Misschien heeft deze nog ideeën voor de grootte, kleur inkt, locatie en ontwerp. Je hoeft natuurlijk niet alles toe te passen wat de tattoo artiest voorstelt, maar wie weet, misschien wordt het design er alleen maar mooier door. Wees 100% eerlijk over wat jij wel en niet mooi vindt. Je mond houden kan je een hele vervelende permanente fout opleveren.

4. Probeer de tattoo eerst uit

Wanneer je eenmaal bij je afspraak aanwezig bent zal de artiest de tattoo eerst op je uitproberen zodat jij precies kan zien hoe het eruit komt te zien. Hierna kunnen jullie nog aanpassingen maken aan de locatie en de grootte zodat jij uiteindelijk helemaal tevreden bent met jouw tatoeage. Wil jij jouw tattoo van tevoren al een keer uitproberen? Er bestaat zelfs een app om eerst tattoos uit te proberen!

5. Hou rekening met het feit dat tattoo’s op sommige plekken makkelijker vervagen

Tattoo’s vervagen gedurende de tijd dat je ze hebt. Dit is zeker iets om rekening mee te houden als je een tattoo laat zetten op een plek waar slijtage sneller plaatsvind. Denk hierbij aan je voeten en handen. Deze delen van je lichaam verliezen sneller dode huidcellen dan de rest van je lichaam omdat je deze veel gebruikt. Hou er dus rekening mee dat je een symbooltje op je vinger eerder zal moeten laten bijwerken dan een groot kunstwerk op je arm. Dat is zeker iets om over na te denken voordat je een paar honderd euro ervoor neerlegt.


View this post on Instagram

Healed Orchid on Octavia ✨

A post shared by Brittany (@humblebeetattoo) on

6. Ga voorbereid naar je afspraak

Wanneer je een afspraak maakt bij een tatoeëerder zal je waarschijnlijk een aantal adviezen van ze krijgen. Bijvoorbeeld dat je geen alcohol moet drinken de avond van tevoren en dat je voordat je gaat goed moet eten. Alcohol drinken kan namelijk ervoor zorgen dat je bloed verdunt. Dit kan ervoor zorgen dat je meer bloedt tijdens het tatoeëren wat het resultaat enorm aantast. Dit advies geven ze je dus niet voor niks. We raden je dus zeker aan om hiernaar te luisteren. Dit geldt natuurlijk ook voor het advies voor het verzorgen van je tattoo. Zij zijn de experts!

7. Zorg goed voor de tattoo wanneer deze geneest

Gefeliciteerd! Je tattoo is af en je bent er hopelijk super blij mee. Nu is het tijd om de tattoo te laten genezen. Waarschijnlijk heeft jouw tattoo artiest jou alles verteld over hoe je voor jouw kleine kunstwerkje op je lichaam moet zorgen en wat je de komende tijd even moet vermijden. Zoals eerder gezegd: luister hiernaar! Als jij wil voorkomen dat je tattoo mooi geneest en niet ontsteekt kan je deze dus het beste gedurende de eerste paar weken goed insmeren, de zon vermijden en niet gaan zwemmen. Een tattoo laten zetten in de winter is dus ideaal.