Als je veel op Netflix zit heb je deze serie misschien al wel langs zien komen. De Deense, waargebeurde, miniserie The Nurse doet het in ons land namelijk verrassend goed. Maar niet alleen in Nederland, wereldwijd wordt deze serie heel hoog gewaardeerd. Wij waren benieuwd waar deze hype vandaan komt en hebben precies voor je uitgezocht waar The Nurse nou precies over gaat.

The Nurse Deense Netflix miniserie
Bron: Netflix | Sygeplejersken

Wereldwijd succes

Als we de kijkcijfers van deze waargebeurde Deense miniserie moeten geloven, is The Nurse weer een pareltje dat je écht gezien moet hebben. Vanuit de hele wereld krijgt de serie namelijk lovende reacties en hij staat inmiddels zelfs in de wereldwijde Netflix top 10. The Nurse staat nu op de vierde plek van populairste niet-Engelstalige series. In de afgelopen week is de serie meer dan 28 miljoen uur bekeken. Dat is toch echt bi-zar!

The Nurse

Voordat je deze serie compleet gaat bingewatchen, wil je misschien wel eerst weten waar je aan gaat beginnen. Er is één ding wat we je kunnen vertellen, als je van spannende, waargebeurde verhalen houdt, dan vind je deze serie ook geweldig. Deze Deense serie gaat namelijk over het waargebeurde verhaal van de Deense verpleegster Christina Aistrup Hansen. Zij werd veroordeeld voor poging tot doodslag op vier patiënten in het Nykøbing Falster ziekenhuis.

In maart 2015 werd de Deense politie gebeld door een verpleegster. Ze verdenkt haar collega er namelijk van het opzettelijk doden van patiënten en ze is bang dat dit net weer gebeurd is. Dit wordt al snel een van de grootste moordzaken in de Deense rechtsgeschiedenis. Er komen steeds meer mensen met hun verhaal naar de politie toe. Maar waarom hebben ze dat niet al eerder gedaan? En waar is het bewijs dat dit echt gebeurd?

De trailer

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn nu echt compleet overgehaald om deze miniserie te bekijken. Ben je nou nog niet helemaal overgehaald? Hieronder is de trailer te zien en dan weten wij zeker dat jij straks The Nurse ook in je lijst hebt staan.

Lees ook: Nooo: Netflix haalt serie Teen Wolf binnenkort offline