We all know, het is een heerlijk gevoel om na je vakantie met een zongebruind kleurtje rond te lopen. Helaas heb je daar vaak niet lang plezier van en is een zonvakantie op regelmatige basis geen optie. De rest van de tijd grijpen we dus maar naar de zelfbruiner. Helaas heeft ook ieder voordeel zijn nadeel, namelijk een verkleurd dekbed. Gelukkig vonden wij hiervoor dé lifehack die het leven gemakkelijker gaat maken. Dankzij dit trucje kan je dekbed namelijk niet verkleuren.

dekbed niet verkleuren
Bron: Pinterest

Dekbed niet verkleuren

Het is helaas een een fake tan, dus de kans dat het je bed gaat verkleuren is aanwezig. Een verkleurd dekbed ziet er niet zo fris uit en om de paar dagen wassen is ook geen optie. Op TikTok zagen wij een perfect trucje voorbij komen om dit probleem de wereld uit te helpen.

Een extra laken

Het is eigenlijk heel simpel. Je schaft er een speciaal laken voor aan! Dit laken is gemaakt om tussen je dekbed en je matras te leggen. Hierdoor schuif je daar precies tussen wanneer je gaat slapen en maak je zowel je matras met onderlaken als je dekbedovertrek niet vies.

@cxmarshall Brb going to tan xo #faketan #tan ♬ original sound – Charlie

Er is verder ook nog nagedacht over je armen. Het komt namelijk regelmatig voor dat je armen niet onder, maar boven de dekens liggen. Voornamelijk met warme temperaturen natuurlijk! Er zit een opvouwbaar gedeelte aan het laken, waardoor deze over de rand van je dekbed heen kan. Zo gemakkelijk kan het zijn!

Lees ook: Tanningdrops: de zelfbruiner die niet vlekt